A lengyel ultrák „felakasztották” Putyint

2022. április 10. 17:12

Az orosz elnök a Szpartak Moszkva mezében kapott kötelet a nyakába.

2022. április 10. 17:12
null

A középmenzőnyhöz tartozó Legia Warszawát fogadta a tabellát vezető Lech Poznan a lengyel bajnokság hétvégi fordulójában. A varsóiak az egyik legnépszerűbb klub Lengyelországban, és hírhedt ultráik is vannak, akik azonban most nem az ősrivális poznaniakkal, hanem a világpolitikával foglalkoztak.

A lengyelek véleménye az orosz-ukrán háborúról már mindenki számára ismert, így nem meglepő az sem, hogy a poznani ultrák egy hatalmas drapériát terítettek maguk fölé, amin  a gigantikus Vlagyimir Putyin a Szpartak Moszkva mezében kapott kötelet a nyakába.

Ultraoldalak szerint azért a Szpartak mez, mert eredetileg a két klub jó viszonyt ápol vagy ápolt egymással, de ennek nagy jelentősége persze nincs. Beszámolók szerint pedig a meccs – amely 1-1-es döntetlennel zárult – alatt folyamatosan szólt „Ruska Kurwa, alé alé alé, alé alé alé, alé, alé alé, Ruska Kurwa...”, mely rigmust talán nem is kell lefordítanunk olvasóinknak.

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsongorésTünde
2022. április 11. 21:01
Aha, értem...Szóval ezek gyújtották fel az Ungvári KMKSZ székházat, Putyin utasítására... Abszolút logikus, amúgy, és történelmileg is igazolható...Polski, KUrWA MACH!!! Mindig is rühelltem őket, sosem értettem ezt a nagy "barátságot".
DrPepper
2022. április 11. 06:17
A lengyel futballultrák sokkal keményebbek és szervezettebbek a magyaroknál, egyébként a Legia hagyományosan szeret politikailag provokatív "koreókat" alkalmazni. Régebben volt gyereket gyilkoló nácis és disznó UEFÁ-s élőképük is, amikért persze kaptak büntetést is. Amikor a Fradi ultrák a CSZKA Moszkva elleni meccs előtt egy 56-ra emlékező élőképet akartak készíteni, Kubatov végül nem engedélyezte. https://www.independent.ie/sport/soccer/champions-league/legia-warsaw-mark-70-year-anniversary-of-warsaw-uprising-with-enormous-anti-nazi-tifo-35996145.html
Zpobedu
2022. április 11. 01:08
Lengyelország söpredéke.
teljesenertelmetlen
2022. április 10. 23:53
És ha megb@sszák őket az oroszok, akkor még mi menjünk megvédeni őket, mert NATO...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!