Nem indulhatnak az orosz és fehérorosz teniszezők Wimbledonban

2022. április 20. 16:51

Oroszország Ukrajna ellen folytatott háborúja miatt döntöttek így.

2022. április 20. 16:51
null

Nem indulhatnak az orosz és fehérorosz játékosok az idei wimbledoni nyílt teniszbajnokságon. A füves pályás Grand Slam-torna szervezői szerdai közleményükben jelentették be, hogy Oroszország Ukrajna ellen folytatott háborúja miatt döntöttek így.

A háború kitörése után a sportág nemzetközi szervezetei eltiltották az orosz és fehérorosz válogatottakat a nemzetközi versenysorozatoktól, a játékosok azonban egyénileg részt vehetnek a tornákon, igaz, országuk zászlaját nem használhatják.

Az idei wimbledoni tornát június 27. és július 10. között rendezik.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters Pool/Peter Nicholls

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drom176
2022. április 29. 21:09
Mocskos liberálnácik.............közben meg a jogállamiság szarsággal csuklóztatnak bennünket.
mokány
2022. április 21. 08:40
Orwelli purparlé .
Krupp Skya
2022. április 21. 07:03
Wimbledonbasz!
néhai Ch.Pilot
2022. április 20. 21:55
Ez csak az antiszemitizmushoz hasonlítható rasszizmus! Minden tisztességes embernek el kell ítélnie a háborút, de ki kell állnia az orosz nép mint etnikum mellett, az orosz nép, mint emberek közössége mellett! Nem az orosz sportolók akarták ezt a háborút! Nem az orosz művészek akarták ezt a háborút! Nem az orosz vodkagyártók akarták ezt a háborút! Nem az orosz kamionsofőrök akarták ezt a háborút! Nem az orosz akármilyen szakmában dolgozó hétköznapi emberek akarták ezt a háborút! Nem az orosz munkanélküliek és hajléktalanok akarták ezt a háborút! Aki őellenük uszít, emberiesség elleni bűntettet követ el! Aki őellenük uszít, el nem évülő háborús bűnt követ el! Aki őellenük uszít, az sátánista! Aki őellenük uszít, az átkozott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!