Az orosz Roman Abramovicstól egy amerikai befektetői csoport kezébe került a Chelsea

2022. május 30. 20:22

A brit kormány hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy Abramovics semmilyen formában ne részesüljön a vételárból.

2022. május 30. 20:22
null

Lezárult a Chelsea labdarúgócsapatának adásvétele: az eddigi tulajdonos orosz Roman Abramovicstól az amerikai Todd Boehly vezette befektetői csoport vásárolta meg a londoni klubot 4,25 milliárd fontért. A Chelsea irányítása a Los Angeles Dodgers baseballcsapat résztulajdonosa, Boehly kezében összpontosul majd, a többségi tulajdonos pedig a kaliforniai Clearlake Capital nevű cég lesz.

A brit kormány múlt szerdán adott engedélyt a vásárlásra.

A pénzt Ukrajnában, humanitárius célokra kell felhasználni

A londoni egyesületet 19 éven át az orosz Roman Abramovics birtokolta, aki az ukrajnai háború kitörése után, március 2-án jelentette be, hogy kényszerűségből megválik a csapattól.

Ezek után a brit kormány komoly szankciókkal sújtotta a milliárdost, annak Vlagyimir Putyinnal ápolt állítólagos jó kapcsolatai miatt.

A kormány hangsúlyozta, az egyik legfontosabb az eladással kapcsolatban az, hogy Abramovics semmilyen formában ne részesüljön a vételárból, és a pénzt Ukrajnában, humanitárius célokra kell felhasználni.

Abramovics március elején minden pozícióját feladta a klubnál, amelyet az elmúlt hónapokban – egészen keddig – ideglenes testület irányít. A Chelsea labdarúgócsapatának Lőw Zsolt személyében magyar másodedzője van.

(MTI)

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. május 31. 21:37
Ez nem szankció, ez lopás...
Öreg Palóc
2022. május 31. 10:00
Nettó KÉNYSZERÍTÉS és kifosztás ! Óriásit csalódtam az angolokban (is). És nagyon elgondolkodtató, hogy ha ezt Abramoviccsal egy milliárdossal, aki oda vitte a vagyonát, meg lehet csinálni, akkor mire számíthatnak az egyszerű kis emberek ?!
Magnólia
2022. május 31. 09:06
Mennyi véletlen van az életben. Miért nem egy angol vette meg? Talán nem lát benne rációt?
Kristály
2022. május 31. 08:40
Gyurcsányék mikor következnek ?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!