BBC: Így érhet véget az orosz-ukrán háború

2022. június 03. 10:43

Öt lehetséges végkifejletet sorolt fel a brit hírügynökség.

2022. június 03. 10:43
null

A BBC is beszámolt arról, hogy immáron 100 napja tart az orosz-ukrán háború. A kerek „napforduló” kapcsán a brit hírügynökség öt lehetséges forgatókönyvről számolt be:

  1. Fáradtságos háború: A háború hónapokig – ha nem évekig – folytatódhat, miközben az orosz és az ukrán erők egymást őrlik.
  2. Putyin tűzszünetet hirdet: Az orosz elnök meglepheti a világot egyoldalú tűzszünettel, zsebre vágva területi nyereségét és „győzelmet” hirdetve.
  3. Patthelyzet a csatatéren: Ukrajna és Oroszország arra a következtetésre jut, hogy katonailag nem tudnak többet elérni, és tárgyalásokat kezdenek a politikai rendezésről.
  4. „Győzelem” Ukrajna számára: Ukrajna arra kényszerítheti az orosz csapatokat, hogy vonuljanak vissza oda, ahol az invázió előtt voltak.
  5. „Győzelem” Oroszország számára: Oroszország kihasználhatná a Donbászban elért győzelmeit, és felszabadíthatná erőit, hogy máshol is bevethesse őket, esetleg ismét Ukrajna fővárosát, Kijevet célba véve.

Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
optimiska
2022. június 04. 10:22
A bíbíszí már rég közröhej. Ha az ukránok elveszítik az ország felét, a másik fele meg romba dől és kiürül, akkor kihírdetik a győzelmüket. Európa pedig nagyokat szippantva Transfrans Timmermancs szellőző gatyájának rothadó illatából ünnepel a romok felett, hogy győztünk, mert megőriztük értékeinket. A sötétzöld brüsszeliták egyenesen ujjonganak mert pár százezerrel (millióval) kevesebben szennyezik a fransillatú levegőt.
Drizit
2022. június 04. 08:00
Vagy leszállnak az UFO-k és eljön a világbéke. Vagy nem.
erdei nyezega
2022. június 03. 19:00
úgy tűnik az 5. elem a nyerő!
niof78
2022. június 03. 17:14
Jó, mondjuk azt, hogy ez az 5, "ideális" forgatókönyv szerinti végkifejlet. De azért még vannak lehetőségek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!