Az oroszoknál játszó svéd hokisok nem lehetnek válogatottak

2022. augusztus 31. 11:26

„Ez a döntés fontos jelzés Svédországnak és a jégkorongvilágnak, mert alapvető értékeinkről van szó” – nyilatkozta a svéd hokisok elnöke.

2022. augusztus 31. 11:26
null

A Svéd Jégkorong Szövetség Oroszország ukrajnai háborúja miatt nem engedi meg a válogatottbeli szereplést azoknak a svéd hokisoknak, akik az orosz bázisú nemzetközi bajnokságban, a KHL-ben játszanak. A határozatot, amelyet korábban már kilátásba helyezett, most hozta meg a skandináv ország sportági szövetsége.   

– nyilatkozta Anders Larsson, a svéd hokisok elnöke. Korábban a lett jégkorongszövetség jelentette be, hogy Oroszország és az ukrajnai inváziót támogató Fehéroroszország klubjaiban játszó hokisok nem léphetnek pályára a lett válogatottban.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Matt Slocum

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. augusztus 31. 20:03
Na most aztán jól kibaxtak... magukkal.
Nyugatellenes
2022. augusztus 31. 18:16
Ha a svédek ezt is benyelik, agyonüthetek egy svéd turistát?!
Málaga21
2022. augusztus 31. 17:00
Ez olyan, mint amikor nálunk a 90-es évek elején eltiltották egy futballcsapat valamennyi játékosát, mert el mertek menni Dél-Afrikába a "gonosz rasszistákat" szórakoztatni. Közben meg a tévé futball műsorában tízpercenként lement a "go well go shell", az egyetlen olyan olajcég reklámja, amely üzletelt a "csúnya apartheid" állammal.
KBA98
2022. augusztus 31. 16:55
Az oroszok a világ legjobb hokisai (is)! Egy népet mindentől eltiltani nem lehet! Ha esetleg fordul a kocka akkor nagy baj lesz a haladó nyugaton, mert van egy mondás: "Aki szelet vet , vihart arat!" Az USA-t hányszor büntették meg bármilyen háborús tevékenységéért? Soha! Túlmennek minden határon és ebből még nagyon nagy baj lesz - gondolom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!