Így lehet majd sörhöz jutni a focivébén

2022. szeptember 03. 17:08

Az idei világbajnokság az első, amelyet olyan muszlim országban rendeznek, ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást.

2022. szeptember 03. 17:08
null

Katar engedélyezni fogja, hogy a jegyet váltó szurkolók alkoholos sört vásároljanak a labdarúgó-világbajnokság mérkőzésein a kezdés előtt három órával és a végső sípszó után egy órán át, de a mérkőzés alatt nem – írta a Reuters.

A Budweiser, a világbajnokság egyik fő szponzora, – amely kizárólagos joggal rendelkezik sörárusításra a tornán – a stadionok körül kialakított szurkolói zónákban árulhat majd alkoholos sört, a stadionon belüli büfékben viszont nem.

Emellett a Budweiser a november 20-án kezdődő 29 napos torna minden napján ottani idő szerint 18:30-tól hajnali 1:00 óráig sört szolgálhat majd fel a FIFA fő szurkolói zónájának egy részén, Doha központjába – olvasható a Reuters cikkében.

Az idei világbajnokság az első, amelyet olyan muszlim országban rendeznek, ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást, ami egyedülálló kihívások elé állítja a szervezőket egy olyan eseményen, amelyet egy nagy sörmárka szponzorál, és amelyet gyakran a sörivó rajongókkal hoznak összefüggésbe.

– mondta az Anheuser-Busch InBev multinacionális sörfőző vállalat szóvivője.

Nyitókép: REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2022. szeptember 04. 06:39
Ez eddig jó, de a buzulásra lesz ilyen megnyugtató megoldás? Valami idókeret esetleg? Nem venném a szívemre, ha nyugat nem manifesztálhatná a legalapvetőbb és legkedvesebb értékét egy olyan demokratikus gázt szállító országban, mint Katar. :D
sorivo4
2022. szeptember 04. 02:57
Meg is értem, ha nem akarnak sört inni, ha csak Budweiser-t kapnak. Amit én is ittam most, mert eléggé le volt engedve az ára hozzá, hogy vegyek egyet belőle. Ami ritkán van. Ennél többet nem ér. Csak antialkoholista arabok isszák. Ebből merítenek erőt az öngyilkos merénylők.
sorivo4
2022. szeptember 04. 02:50
"Mindig tiszteletben tartjuk a helyi szokásokat és kultúrát azokon a piacokon, ahol működünk vagy rendezvényeknek adunk otthont" Faszt, milyen kultúra és piac az, ahol nem isznak sört? Az nem kultúra. Azt le kéne bombázni inkább.
sorivo4
2022. szeptember 04. 02:46
Barbár ország az ilyen. Ilyenben focivébét sem szabadna rendezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!