„Örökké emlékezni fogunk rá a szolgálatai miatt, amiket a brit nép érdekében tett” – Harry Kane és Beckham is búcsúzik II. Erzsébettől

2022. szeptember 09. 11:36

A válogatott csatár az elsők között fejezte ki együttérzését a brit uralkodói családdal, és „elképesztő inspirációként” jellemezte a több mint 70 évig uralkodó királynőt.

2022. szeptember 09. 11:36
null

Híres sporolók is sorra fejezték ki részvétüket a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet családjának. Megszólalt az angol válogatott csatára, Harry Kane, a korábbi klasszis, David Beckham, valamint a szomáliai származású olimpiai bajnok hosszútávfutó, Mohamed Farah.

Farah – akit maga Erzsébet ütött lovaggá – elmondta: „A királynőt az egész világon szerették, a találkozásunk életem egyik legnagyobb megtiszteltetése volt. Emlékezni fogunk rá az elképesztő odaadásáért a brit nép iránt, amit uralkodása alatt tanúsított”.

Harry Kane az elsők között fejezte ki együttérzését a brit uralkodói családdal, és „elképesztő inspirációként” jellemezte a több mint 70 évig uralkodó királynőt.

Örökké emlékezni fogunk rá a szolgálatai miatt, amiket a brit nép érdekében tett – tette hozzá.

„Őfelsége, a királynő halála miatt őszinte szomorúság tölt el… Az, hogy ma mindannyian milyen megrendülten érezzük magunkat, mutatja, hogy mit jelentett az embereknek ebben az országban és a világon. Ebből látszik, mennyire inspirált minket a vezetésével, hogy mennyire megvigasztalt minket, amikor nehéz idők jártak. Utolsó napjáig méltósággal szolgálta hazáját. Ebben az évben tudta volna, hogy mennyire szeretik. Gondolataim és imáim a királyi családdal vannak… ” – ezt már David Beckham írta bejegyzésében.

Ami a sporteseményeket illeti, 10 napos nemzeti gyász kezdődik Nagy-Britanniában, így minden bizonnyal a hétvégére tervezett labdarúgó-mérkőzéseket is halasztani fogják a királynő halála miatt – közli az Index.

Nyitókép: MTI/AP/Jon Super

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2022. szeptember 10. 15:51
A Megyeri úti temető VALÓDI FUTBALLISTÁK holttestével "gyarapodik". Az Újpesti Dózsa játékosai voltak ők. Legyenek megint, magyar, újpesti Dózsa-játékosaink.
OberEnnsinnen
2022. szeptember 10. 15:50
Minden futball íráshoz hozzá fogom csatolni, talán illetékes és tenni képes - elolvassa: Mi ne ezt kövessük. Újat - vagy nagyon is régihez visszatérve, -régit kell újrakezdeni, ezt csakis országos méretben lehetséges, az akadémiák, mind a saját rossz, káros, bűnös elképzelésüket követve semmi előrelépésre nem képesek A magyar futball - már 40 éve - nem létezik. Magyar futballszakma - szintén. Akkor? Vissza a gyökerekhez. Az állam óriási pénzeket szór széjjel, a közelben állók felkapkodják, névtelen senki idegeneket vásárolnak rajta, a többi pénz sorsa? Ismeretlen, ellopják m unka nélkül. Nem működik semmiféle ár-érték arány, abszolút káosz. Legyen az első lépés, amit a többi nagy klub is követhet, vasasok, honvéd, vasutasok, stb: Dárdai jöjjön haza, vagy Dárdai kvalitású bárki, a BM vásárolja vissza a belgától az Újpestet, legyen : Újpesti Dózsa Torna Egylet az ország területén Dózsa-klubokkal a fiatal magyar labdarúgók felkarolására, segítésére, hogy VALÓDI MAGYAR FUTBALLISTÁKKÁ válhassanak: gyorsaság, technika, érzés, autonóm egyéniség. Ez a valódi magyar futball filozófiája: a gól, a gól, a gól elérése, ez vezeti, mozgatja a gondolkodásmódját. Nem a tolódás, nem a továbbpasszolás, nem a semmittevés futball címén. Nem a TAO körül nyomakodó senkik számonkérés nélküli - mert NINCSENEK STANDARDOK, a mai "MLSZ" ennyire nem képes - "futballja".
Ildikó99
2022. szeptember 09. 21:25
Azért nem fogom elfelejteni mert mindig nagyon csinos volt !
Sincero
2022. szeptember 09. 14:45
Minden OK, de: Minek a Királyság, ha van Parlament? = Minek a Parlament, ha van Királyság? Az angol királyság egy "superpower", aminek a hatalmát nem lehet megkérdőjelezni, amit nem lehet megdönteni. A Parlamenttel vitetik el a balhét - aminek ők is részesei. Más szóval: ki engedte meg a "királynak", hogy királynak titulálja magát?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!