Újabb pofon az LMBTQ-lobbinak: Nem hajlandó szivárványos karszalagot felvenni a franciák kapusa

2022. november 15. 11:04

Hugo Lloris tiszteletben tartja a katari szokásokat.

2022. november 15. 11:04
null

Hugo Lloris, a francia labdarúgó-válogatott csapatkapitánya arra utalt, hogy nem fogja viselni a szivárványszínű karszalagot, amellyel a diszkrimináció ellen kampányolhatna a katari világbajnokság mérkőzésein – számol be erről a Guardian.

A karszalagok jelentenék a legújabb csatateret a játékosok számára, hogy politikai üzeneteket tolmácsoljanak a Katarban megrendezett világbajnokságon, hiszen az országban diszkriminálják a homoszexuálisokat, írja a lap.

Hétfőn egy sajtótájékoztatón Lloris így nyilatkozott: „Mielőtt bármit is elkezdenénk, szükségünk van a FIFA és a francia szövetség beleegyezésére. Természetesen megvan a személyes véleményem a témáról.”

A francia szövetség elnöke, Noël Le Graët korábban azt mondta, jobban szeretné, ha Lloris nem viselné a karszalagot, mert nem szeretné, ha hazája kioktatna másokat. „Amikor Franciaországban vagyunk, amikor külföldieket fogadunk, gyakran azt akarjuk, hogy kövessék a szabályainkat, tartsák tiszteletben a kultúránkat,

és én is ezt fogom tenni, amikor Katarba megyek”

– mondta Lloris. Hozzátette: „Egyetértek vagy sem az elképzeléseikkel, de tiszteletet kell tanusítanom”.

Nyitókép: FRANCK FIFE / AFP

 

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. november 15. 21:21
Sok gáz van Katarban, na.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. november 15. 18:59
Nagy gratula! Korrekt lépés!
u.cserkész
2022. november 15. 18:16
Se karszalag, se térdelés. Hová fajul ez a világ??!! :-)
fogas paduc
2022. november 15. 17:47
Tehát, ha Franciaországba mész, kötelező elbuzulnod. És mi van az intim szféráddal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!