„Jóemberkedik” a holland válogatott : migráns munkásokkal találkozik és edz majd Katarban

2022. november 13. 20:38

A németalföldiek szövetségi kapitánya szerint „kicsit mesterkélt lesz a helyzet, de önmagában az, hogy megtesszük ezt, elmond valamit a holland szövetség és a csapat elveiről”.

2022. november 13. 20:38
null

Hollandia nyilvánosan szembemegy a FIFA-val az egy hét múlva kezdődő katari focivilágbajnokság előtt – derül ki az Euronews cikkéből.  A nemzetközi labdarúgó szövetség a múlt héten tette közzé a nagy port kavart állásfoglalását, amiben arra szólította fel a katari labdarúgó-világbajnokságra utazó válogatottakat, hogy tartózkodjanak a politikai üzenetektől a vb alatt, de ez nem zavarta a holland válogatott, amely bejelentette: Katarba érkezve találkoznak majd a vendégmunkások egy nagyjából 20 fős csoportjával, akikkel a munkakörülményeikről beszélgetnek majd, és a válogatott edzéséhez is csatlakozhatnak.

de önmagában az, hogy megtesszük ezt, elmond valamit a holland szövetség és a csapat elveiről” – mondta Louis Van Gaal szövetségi kapitány, aki korábban keményen beleállt a mostani rendezésbe, amit szerinte a FIFA csak a pénz és a reklámérték miatt osztott Katarnak.

Ismert: a katari vb-t övező számos felháborító ügy egyike a stadionok építése során kizsákmányolt és valószínűleg ezrével haló vendégmunkások esete. Katar minden vádat tagadott a kérdésben, de az emberi jogi szervezetek egyetértenek abban, hogy a munkások borzasztó körülmények között, lényegében rabszolgaként húzták fel a stadionokat a sivatagban.

Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Maurice van Steen

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. november 15. 16:07
Majd pár hónap múlva megkérdezük, hogy mi a helyzet az ukrán melósokkal a tulipánföldeken, megkapták-e már a holland minimálbért, vagy csak a ukránt kapják ott is?
kaltran
2022. november 14. 11:03
Szerintem ez a hollandus nem fejtette ki lánglelkűségének minden árnyalatát. Az például még meglépendő lenne, hogy bejelentsék: áttérnek a muszlim hitre. Sőt, torokvágási gyakorlatokat kell vegyenek a munkásoktól, hogy ha majd Hollandiába jönnek vendégmunkálkodni, emigrálni vagy ilyenek, könnyebben menjenek a torokelvágások, sőt, a felcsinálandó holland kisleányok lakcímét is előre közölniük kéne. Ez a hollandus még nem tudja, Európa foglalva van le, ezért nincs értelme jóemberkedni, maximum a célszemélyek jóemberkedhetnek, hogy jó, csak holnap délután hatkor vágják el majd az összes fehér torkot és nem ma.
eredmeny
2022. november 14. 10:31
ettek e az építkezéseken avagy másokat .
eredmeny
2022. november 14. 09:55
A holland szakszervezetek mit szólnak a katari munkakörülményekhez? Az egész nem az igazságot szolgálja, kizárólag a holland válogatott PC je. A cikkből nem derül ki , hogy mely vendégmunkásokk al találkoznak ( azaz akik részt v
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!