Országváltást kezdeményeztek a Liu-testvérek

2022. november 08. 13:55

Kínában készülnek az idényre.

2022. november 08. 13:55
null

Az olimpiai bajnok Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához. Az MOKSZ keddi tájékoztatása szerint a két rövidpályás gyorskorcsolyázó nem nevezte meg, hogy melyik ország színeiben kívánja folytatni pályafutását, és a MOKSZ felé egy nemzeti szövetség sem jelzett igényt formálisan vagy informálisan a sportolók versenyzői jogának megszerzésére. 

A Liu testvérek augusztusban jelentették be, hogy – követve a magyar válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát – Kínában készülnek az idényre.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2022. november 09. 23:57
Ez a kis ország rengeteg pénz költött erre a lófing sportra meg erre a két fiúra. Megérte ? Hozott ez nekünk valamit? Nem. Csak ez a fél hülye Kósa szórakoztatta magát ,meg utazgatott a világban. A fiúk meg - hálából, hogy a magyarok felnevelték őket - leléptek a pénzünkkel. Tanulhatnánk ebből és abbahagyhatnánk végre a semmit sem érő, 4 évente egyszer látott sportágak állami dotációját. Semmi értelme, csak folyik el a pénz a hülye politikusok kezéből.
kunzoo
2022. november 09. 08:14
Bezzeg azt a sakkozót mit cseszegettétek....ő nem mond le a magyar állampolgárságáról mint ezek a srácok. Itt ki volt nyalva a seggük, mindent megkaptak. Rengeteg sportágban amit valóban sokan űznek, még a töredékéről is csak ábrándozhatnak.
foldizs
2022. november 08. 19:44
Ez megint kimaradt: A fideszes Kósa Lajos, az MOKSZ elnökeként három hónapja még azt mondta: "A Liu fivérek nem kínai, hanem magyar állampolgárok. Kína és hazánk között nincs kettős állampolgárság, ők magyarok. (...) A Liu fivérek magyarok. Magyar színekben versenyeztek és magyar színekben fognak versenyezni. A magyar himnusz dobogtatta meg a szívüket, és az FTC versenyzői ma is."
leftover
2022. november 08. 16:39
10 milliós országban hősök, 1 milliárdos országban, ahol mellesleg zsákszámra nyerik az olimpiai aranyakat, nem biztos, hogy ugyanazt a tiszteletet kapják. De hát az ő döntésük. Persze ha tényleg az övék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!