Brit népszámlálás: durván emelkedett a muszlimok száma

2022. november 29. 13:44

Tíz év alatt 13 százalékkal csökkent azoknak az aránya, akik a népszámláláson kereszténynek vallják magukat.

2022. november 29. 13:44
null

Tavaly tartottak népszámlálást Nagy-Britanniában, a nemrég kikerült eredményekből megtudható volt, hogy míg a walesiek 59,3 százaléka vallotta magát kereszténynek, addig ez a szám tavaly már csak 46,2 százalék volt, miközben a nem vallásosak aránya 12 százalékkal emelkedett.

Emellett emelkedett a magukat muszlimnak vallók száma is, míg tíz éve 4,9 százalék volt arányuk, mostanra 6,5-re nőtt ez a szám. A BBC alapján a Hetek azt írja, hogy a kérdőívben nem a lakosság hitére kérdeztek, hanem hogy bármelyiket gyakorolják-e. Nem meglepő módon Londonban a legvegyesebb a lakosság összetétele: csak a helyiek negyede mondta magát kereszténynek. 

Nyitókép: Rasid Necati Aslim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. november 30. 13:38
És ezen meg sem rökönyödnek. Az a gáz, hogy most sem kedvesek velünk, majd mi a fasz lesz, ha kalifátussá alakulnak? Megint megérjük, hogy az iszlám elleni utolsó védőbástya leszünk, csak immáron a keleté..
Wilks
2022. november 30. 07:12
Remélem,h a fidesses fanok dns tesztet nem akarnak csinálni. :)) Különben a nagy illibant Boris, Orbán haverja, szintúgy a keresztény Kelet európaiakat hibáztatta Brexit időszak előtt -alatt-utan. :DD De azért Kadirov elvtársat imadjatok,ti FideSSes mukeresztenyek és ez a náci mandi. :D Szép onellentmondás igazhitu narik. :))))
Hydra Esus
2022. november 30. 06:47
Mmuhaha!
osbehemot
2022. november 29. 21:36
Sok sikert, Nyugat-Európa, irány a harmadik világ szintje!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!