Titkos földalatti orosz raktárakat fedeztek fel Ukrajnában

2022. december 27. 13:20

A raktárakban tárolt 160 ezer tonna ukrán vasérc Alisher Usmanov orosz oligarcha cégéhez tartozik.

2022. december 27. 13:20
null

Az ukrán nyomozati és operatív tevékenységek eredményeként földalatti orosz raktárakat fedeztek fel, ahol több mint 160 ezer tonna ukrán vasércet tároltak. „Az elrejtett nyersanyagokat több ukrán tengeri kikötő területén fedezték fel. A lefoglalt ásványi anyagok összértéke közel 2 milliárd hrivnya (20 milliárd forint)” – áll a jelentésben. Az Unian cikke szerint megállapítást nyert, hogy a megtalált vasérctétel

egy orosz oligarcha cégéhez tartozik, aki a Kreml legfelsőbb katonai és politikai vezetésének tagja, Alisher Usmanov.

A hírszerzési jelentések szerint az elrejtett természeti erőforrásokat illegálisan csempészték be Oroszországba hajóval. Ezt követően az ásványi anyagokat az oroszországi kohászati és hadiipari komplexum szükségleteinek kielégítésére kellett szállítani, hogy kielégítsék a megszállók igényeit.

A biztonsági szolgálat szerint a lefoglalt vagyontárgyakat lefoglalták, és folyamatban van a korrupcióból és más bűncselekményekből származó vagyon azonosításával, felkutatásával és kezelésével foglalkozó nemzeti ügynökségnek való átadásának kérdése.

Nyitókép: Stefani Barge / US ARMY / AFP (illusztráció)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2022. december 28. 13:19
Mit értetlenkedtek? Ezt repülőgépben álcázott lőszerszállítmányt az ukránok a gyermekek kínzására kialakított föld alatti barlangban találták. Végül is a lőszer vasércből készül. :-)
Alvarez
2022. december 28. 10:04
Tisztelt Mandiner! A titkos föld alatti raktárak illusztrációjára miért egy repülőgép belsejében készült fotót raktok fel?
Csomorkany
2022. december 28. 06:20
Gratulálok az utolsó mondat leírásának a folyamatba téleli folyamata megkezdésével elért eredményekhez.
írmag
2022. december 27. 19:06
A kép egy repülőgép belső nézetének látszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!