Olasz lap: Orbán Viktor egy tövis az EU oldalában

2022. december 24. 08:29

A La Repubblica arról lamentál, hogy nem kell-e kirúgni Magyarországot az Unióból.

2022. december 24. 08:29
null

A La Repubblica nyomtatott változatában megjelent cikke szerint Orbán Viktor egy tüske az Unió oldalában. Mint a lap fogalmaz: Orbán Viktor „az Európa-ellenes front az EU-n belül. Az ő politikája a »nem« politikája.” De kiemelte az olasz lap azt is, hogy hétfőn Magyarország a gázársapka-megállapodás ellen szavazott, nemrég pedig az Európai Parlament megszüntetésére szólított fel.

A lap szerint Orbán csak gyengíti az Uniót

Mint írták, a magyar miniszterelnök azon tweetje, melyben kifejtette, hogy a korrupciós botrány megrengette a bizalmat az EP-ben nem más, mint egy lépés az Unió gyengítésére. Kifejtették, hogy előre látható volt, hogy a szuverenista front megragadja majd az alkalmat, hogy csapást mértjen az Európa-párti projektre.

– lengette be a lap azt a kérdést, hogy nem kellen-e kizárni hazánkat az EU-ból.

A cikkben továbbá problémaként emelték ki állítólagos közeledésünket is Oroszországhoz, valamint a „szokásos” jogállamisággal kapcsolatos kérdéseket is.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. december 24. 21:02
Olasz lap te meg tövig beverheted apádnak.
elfújta az ellenszél
2022. december 24. 19:20
Ha a zsurnalisztákon múlna, vér folyna az EU határain belül. Minden háborúnak ők a gyújtogatói amióta létezik olyan hogy írott sajtó. Érdemes visszakeresni a megsárgult régi lapokat, hogyan uszítottak egymást túlharsogva az aktuális ellenséggel szemben Nem karácsonyi olvasmánynak való persze
B I L
2022. december 24. 12:35
Bárcsak kirugnának. H U X I T
Pierre
2022. december 24. 11:45
ki kell baszni orban maffiaallamat a kurva anyjaba az eu-bol! Aztan a magyar birkak donthetnek, hogy kovetik-e ot a posztszovjet diktaturak vilagaba, vagy ujrakezdik a demokratikus epitkezest az orban utan maradt romokon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!