Kaszparov: Segíteni kell az ukránoknak felszabadítani a Krímet, ami Putyin mitológiájának alapköve

2023. február 19. 13:58

A világbajnok orosz sakkozó szerint világossá kell tenni az oroszoknak, hogy ezt a háborút elvesztették. Meg is osztotta, hogy hogyan tenné mindezt.

2023. február 19. 13:58
null

A Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián azt vitatták meg ismert orosz ellenzékiek, hogy fel tudnak-e lázadni az orosz emberek Putyin ellen, s ha igen, milyen következményekkel járna ez. Az eseményen az orosz kormánykritikus és egykori sakkvilágbajnok Garri Kaszparov kifejtette, hogy Oroszország katonai vereségét látja a változás egyetlen kulcsának. „Ukrajna győzelme az előfeltétele bármilyen változásnak Oroszországban” – jelentette ki Kaszparov.

Mint mondta, 

világossá kell tenni az oroszországi lakosság számára, hogy a háborút elvesztették.

Szerinte az ottani emberek óriási szenvedésre képesek mindaddig, amíg azt hiszik, hogy a győzelem lehetséges. Az egyetlen megoldás az, hogy világossá kell tenni az emberek számára, hogy a háború elveszett. „Az oroszok elméjének megváltoztatására pedig sajnos nincs más megoldás, mint segíteni az ukránoknak a Krím felszabadításában. A Krím ugyanis Putyin mitológiájának alapköve” – tette hozzá Kaszparov a szombati konferencián.

Nyitókép: Odd ANDERSEN / AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mecsek Ernő a Nepál utcai fiú
2023. február 20. 08:34
Nem zsidó. Nem Kaszparov. Ő Tessio a Keresztapa 1-ből. Ha majd eljönnek érte, tolhatja a sirámot: "Nem lehetne hogy mégis futni hagytok? A régi szép idők emlékére."
formaegy
2023. február 20. 08:30
Na és mit üzensz a terrorista rühes gyilkos Bidennek, Leyennek és bandájának, akik előre eltervezték, kidolgozták, végrehajtották az ukrán háború kirobbantását? Vagy a terrorista Bidennek, és Scholznak - az utóbbi jóváhagyásával! - az Északi-Áramlat felrobbantása miatt? Igaz nincs a sakktáblára írva, de gondolom tudod, ha már a sakkon kívül is okosnak képzeled magad, hogy ez terrorista cselekmény.
kitiltott
2023. február 19. 18:12
Egy igazi orosz hazafi .. Hányinger
vérgőz
2023. február 19. 17:41
megnyugtato szamomra (mint szellemi "kozeposztaly"), hogy a hires szineszek, muveszek mellett a hires sportolok es egyeb allatfajtak is pont olyan otvar, segghulye, dilettans faszkalapok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!