A magyar jégkorong-válogatott felejthetetlen győzelmet aratott a franciák felett

2023. május 16. 21:54

A magyar csapatnak jövő hétfőn a bennmaradásért le kell még győznie Ausztriát.

2023. május 16. 21:54
null

A magyar jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a francia csapatot a világbajnokság 3. fordulójának keddi játéknapján, Tamperében.

Kevin Constantine szövetségi kapitány együttese azzal a tudattal lépett jégre, hogy ha alapjátékidőben nyer, akkor elérhető közelségbe kerül a bennmaradás.

A franciák emberelőnyből vezettek, ám Stipsicz Bence távolról egyenlített.

A meccs derekán is volt egy gyors gólváltás, majd a meccs a hirtelen halálban dőlt el, ebben Bartalis István volt eredményes.

A pontvesztés azt jelenti, hogy a magyaroknak – akik csütörtökön a világranglista-ötödik svédekkel találkoznak legközelebb – a papírforma alapján jövő hétfőn a bennmaradásért le kell győzniük Ausztriát.

(MTI)

Nyitókép: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsellér péter
2023. május 17. 12:29
Hétfő este jöttem haza Tamperéból , leirhatatlan amit ott a magyar szurkolótábor művel. Szinte csak mi vagyunk , a svédeken kivül külföldiek és csoda számra járunk. Már mindenki RIA-RIA-HUNGÁRIÁ-zik a Finnek közül - vasárnap már arra kértek tanítsunk meg nekik pár dalt - A legnagyobb sikert persze az aki ugrál büszke Magyar aratja , mert majd leszakad alattunk a stadion - Hát a Finnek ilyet nem láttak Az IHF-nek mi vagyunk az aranybánya , könnyen lehet már szóltak a biróknak is ,jó lenne ha a Magyarok maradnának , ez egy igazi lelkes ,hangulatteremtő társaság (csak viccelek) A Svédek hiába vannak sokan tökrészegek , a meccsre már sokszor be se mennek a büfékbe ülnek bezzeg mi Na JÓ MAGYARNAK LENNI . SOHA NEM FOGJÁK A MI HAZASZERETETÜNKET ELTÖRÖLNI , MÉLYEN ÉG AZ MINDEN MAGYARBAN!!!!!!!!!!!!! Én ezzel az érzéssel repültem haza Tamperéból , pedig csak verséget láttam (az első két meccset)
Draco Paladin
2023. május 17. 10:40
Na ez a teljesítmény, nem pedig az orbánista faszhuszárok bohóckodása a focipályán.
irondome
2023. május 17. 09:54
Nagyon szuper volt, GRATULÁLOK ! Hajrá Magyarország!!!!
balbako_
2023. május 17. 09:00
Le a kalappal a fiúk előtt! Csak így tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!