Vandalizálták a Bizottság szófiai épületét az oroszpárti bolgár aktivisták

2023. május 22. 13:07

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke élésen elítélte az akciót.

2023. május 22. 13:07
null

Az Európai Bizottság szófiai képviseletének épületét az oroszbarát „Vazrazhdane” párt támogatói, köztük a párt több parlamenti képviselője, tüntetés során vörös festékkel kenték össze – írta meg az Euractiv.

A tiltakozást a Vazrazhdane (Újjászületés) Facebook-oldalán jelentették be, ahol tájékoztattak róla, hogy az EB szófiai épületéhez mennek, hogy tiltakozzanak „Brüsszel Bulgária belügyeibe való beavatkozása ellen”. A lap erről a pártról annyit közölt, hogy nyíltan oroszbarát, és

az Ukrajnának nyújtott katonai segítség ellen, továbbá Bulgária euróövezethez való csatlakozása ellen kampányol.

Az aktivisták vörös festékkel dobáltak, valószínűleg azért, mert ezzel akarták a vért szimbolizálni. Ezzel szerettek volna tiltakozni az Ukrajnának nyújtott uniós katonai támogatás ellen. A környéken fokozott volt a rendőri jelenlét, de erőszakos incidensekről nem érkezett jelentés.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke elítélte a vandalizmust. „Ukrajna támogatása egyre erősebb lesz. Az orosz inváziót elítélő hangunk csak egyre hangosabb lesz” – írta a Twitteren.

***

Nyitókép: Roberta Metsola Twitter-oldala

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 23. 10:06
Nem hallottam ezt a zsidó kommunista komisszárt tiltakozni az orosz diplomáciai képviseletek, diplomaták elleni erőszak kapcsán. Sem. Ezért semmilyen morális alapja nincs az ugatásának. A kettős mércéjüket nyugodtan feldughatják maguknak.
Kybon
2023. május 22. 23:53
"Ukrajna támogatása egyre erősebb lesz" - Ahogy egyre jobban elköteleződnek az ukinácik iránt, a brüsszeli testtartás is kezd egyre nácibbá válni. A szerződések nem érnek semmit, csak az ideológia és a parttalan fröcsögés. Megy az őrület-spirál napról-napra egyre halálosabb táncba. (Én spec. nem szeretném, ha az EU csak úgy magába dőlve végetérne egy éles halálsikolyban. Vagy a következő tél kipattintana valami szaladgálós káoszt. De mondjuk ez nem kívánságműsor...)
kòn bandi
2023. május 22. 19:44
Össze tordaibencézték?!
Player1
2023. május 22. 16:17
A vandalizáltat normalizálták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!