Újabb magyar hegymászók indultak csúcstámadásra

2023. június 01. 11:06

Suhajda Szilárd tragédiája sem tartotta vissza őket.

2023. június 01. 11:06
null

Suhajda Szilárd tragédiája sem tántorította el Klein Dávidot, hogy Pakisztánba utazzon, és új célokat érjen el.

A hegymászó a Facebook-oldalán közölte, hogy elindult a pakisztáni-afgán határvidékre. Klein Dávid és társa május 29-én indult útnak Ferihegyről, május 30-án érték el Iszlámábádot és 31-én érkeztek meg Csitrál megyébe, az afgán határ közelébe.

A hegymászó következő nagy célkitűzése vélhetően a Hindukus meghódítása.

Az Eurázsiai-hegységrendszerhez tartozó, Pakisztánon és Afganisztánonát húzódó hegység a világ egyik legmagasabb csúcsával büszkélkedhet.

„Végre-valahára felbőgnek repülőnk motorjai: elindultunk. Zavarral, gyásszal, haraggal, várakozásokkal, szeretettel, izgalommal telve és túltervelve” – írta Klein Dávid az úttal kapcsolatban.

***

Nyitókép: Klein Dávid Facebook-oldala

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2023. június 01. 21:18
Ne legyen illúziója senkinek, Ők is ott fognak maradni! Ha van egy kis eszük (szerintem nincs), akkor végrendelkeztek!
pandalala
2023. június 01. 10:23
én sem félek :-))
Nemaztmondták Feri!
2023. június 01. 09:48
Addig mászik a csúcsra, Ameddig a korsó a kútra. Sokat akar a szarka, De nem bírja a Serpa. Fotelhuszár, ki nem rohan vesztébe, Semmithódítók megfagynak estére. Hihhhetetlenül nagy sztár vagy, Ha tested a hegyen szárad! Csúcsokat támad a Klein, A csúcsok meg "sagten, Nein!" "Hegyibe!' Kiáltja hinduul, Le se szarjuk. (tudom, undiul) Mandi, légy velünk irgalmasabb, Már ez a versike is sokkal izgalmasabb.
krampus
2023. június 01. 09:43
Ha hiv a hegy, akkor menni kell!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!