Sosem hallott részletek: ilyen állapotban indult neki Suhajda Szilárd a Mount Everestnek

2023. június 03. 20:59

„A személyzet is köhög, én is köhögök” – fogalmazott naplóbejegyzésében a magyar hegymászó.

2023. június 03. 20:59
null

A Mandiner korábban megírta, hogy megcáfolták a magyar hegymászó halálával kapcsolatos teóriát. Most kiderült,

Suhajda Szilárd betegséggel küszködött,

mielőtt elindult volna az alaptáborból. Ezen a ponton még viszonylag kényelmes helyzetben, 5400 méteres magasságban telnek a hegymászók napjai, amíg szerveztük igyekszik alkalmazkodni a hegyhez.

„Az alaptábor egyébként is olyan mostanra, mint egy tüdőszanatórium: mindenki csúnyán köhög, a doki szerint egy vírusos nyavalya is terjeng. A minap, egy közeli táborból hat mászót evakuáltak, 41 fokos lázzal! (...) A személyzet is köhög, én is köhögök” – fogalmazott naplóbejegyzésében a magyar hegymászó.

„Az ott fent az élet határmezsgyéje, a szervezet magát építi le” – állítja Pintér László. „Egy betegség természetesen kihathat a teljesítményre, abban a magasságban a legapróbb dolognak is jelentősége lehet, de ha a korábbi betegség jelentősen akadályozta volna, azt már elinduláskor is éreznie kellett volna” – írta meg a Blikk.

 

***

***

Nyitókép: Suhajda Szilárd Facebook-oldala

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. június 05. 09:01
Ideje lenne feladni a vértunkolást és az expedíció orvosa és a teljesítmény érdekelt szponzora felelősségét firtatni.
Gami
2023. június 04. 20:55
Amit a mandiner című internetujság szerkesztői és szerzői művelnek az nem minősíthető sem szakmailag, sem emberileg. Magyarország és a magyar olvasó jobbat érdemel, saját pszichéje érdekében is. Ez az ujság mint intellektuálisan mint egyszerűen érzelmileg is mérgező, toxikus kommunikáció, klinikai értelemben is. Trehány fogalmazások, néha önmagukban ellentétes állításokkal., cikkek válnak olvashatatlanná közepette, mert az egér érintése nélkűl pl. a laptop egész képernyőjét kitöltő hirdetés ugrik be, stb., stb. Pofátlan, értelemzavaró kattintásvadász mentalitás. Bőjte ügyét tartják melegen összefüggéséből kiragadott f-book idézetekkel. Szégyeljék magukat. Botrányos amit "szerkesztés" fedőfogalom alatt megengednek maguknak és müvelnek.
milyen madár
2023. június 04. 19:13
Stop Mandiner! Egyre undorítóbbak vagytok. Hagyjátok már abba!!!
Andilla
2023. június 04. 13:58
Ugyanitt csini szandikat látok a hirdetésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!