Hiába nyerte meg az időmérőt, rajtbüntetést kapott Verstappen

2023. július 28. 23:01

A holland világbajnok a hátrasorolás miatt hatodikként vághat neki a vasárnapi futamnak.

2023. július 28. 23:01
Red Bull Racing Dutch rider Max Verstappen, Scuderia Ferrari Monegasque rider Charles Leclerc and Red Bull Racing Mexican rider Sergio Perez are pictured after the qualification session at the Grand Prix F1 of Belgium race, in Spa-Francorchamps, Friday 28 July 2023. The Spa-Francorchamps Formula One Grand Prix takes place this weekend, from July 28th to July 30th.

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője rajtolhat az élről a Forma-1-es Belga Nagydíjon, mivel a leggyorsabb időt elérő Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája öthelyes rajtbüntetést kapott.

Ezt is ajánljuk a témában

A második helyről Pérez indulhat

Leclerc-nek ez az idei második és pályafutása huszadik pole pozíciója, míg a címvédő és kétszeres világbajnok Verstappen a hátrasorolás miatt hatodikként vághat neki a vasárnapi futamnak, mert a versenyautójában már ötödször cseréltek sebességváltót idén, amit szankció nélkül egy idényen belül legfeljebb négyszer lehet megtenni.

A második helyről a Red Bull másik pilótája, a mexikói Sergio Pérez indulhat,

míg a harmadik rajtkockát Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnoka szerezte meg a nedves aszfalton rendezett időmérőn. A belgiumi hétvége a szezon harmadik sprintfutamos állomása. A pénteki időmérő edzés a vasárnapi futam rajtsorrendjét határozta meg, szombaton délben sprintkvalifikációt rendeznek, amely az aznap délutáni rövid, 15 körös viadal starthelyeiről dönt.

(MTI)

Nyitókép: JONAS ROOSENS / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egon samu
2023. július 29. 09:21
Minimum, hogy Lando Norris fizesse meg a kárt, amit hülyeségével okozott. Az ilyen ökör menjen futbalistának vagy EU-politikusnak....
need-info
2023. július 29. 09:18
Ilyenek ezek a mai fiatalok, semmi tisztelet emberek, tárgyak iránt. Az egyik összetör egy serleget, mert egy balfasz, a másik meg beszólogat a csapatnak rádión és mindent jobban tud, mint a mérnökök és elkezdi kioktatni őket. Semmi karakterük és szerénységük nincs ezeknek a maiaknak. Emberileg Mark Webber, Rubens Barrichello, Massa, Kimi, azok, akik megfogtak, akikért érdemes volt nézni a futamokat.
misi53-2
2023. július 29. 07:03
Simli az egész ! Meg van beszélve, hogy ki nyerjen egy hat éves sorozatot ! Miért bírt nyerni 6évig a Ferrari és most meg miért nem ?vagy a williams ,vagy a merci ? Hogy bukkant elő a semmiből a redbull?
kafabatka
2023. július 29. 00:05
Na,nem érdekel a személye,ezért eddig hanyagoltam a vele való történéseket,ám az,ahogyan Ő és a másik,az a Norris ahogyan viselkedett a Magyar díjátadón,az maga az igazi lenyomata a mai "robotizált" feltörekvő társadalomnak. Ilyen tompaagyú világbajnok robotja még nem volt az F1 mezőnyének. Jövőre és azon túl kapjanak kőkockát. Verstappen szinonimája. Úgyse fogja érteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!