Szlovákiai üzletember: Magyarország a sportinfrastruktúra tekintetében is jelentősen megelőzte Szlovákiát

2023. augusztus 28. 09:53

Világi Oszkár szerint ugyanez vonatkozik a sport finanszírozására is.

2023. augusztus 28. 09:53

A Hospodárske noviny szlovák lap Világi Oszkárral készített interjút, aki 2022 februárjában vásárolta meg a Győri ETO FC-t. Világi az interjúban azt mondta, hogy Magyarország nemcsak a labdarúgás, hanem általában a sportinfrastruktúra tekintetében is jelentősen megelőzte Szlovákiát.

Szerinte ugyanez vonatkozik a sport finanszírozására is. Magyarországon az állami támogatások sokszorosan magasabbak. A DAC és Győr vagy a Diósgyőr és Kassa kapcsolata jó példa arra, hogy hogyan működhet a klubok közötti szimbiózis. Egyes játékosoknak a technikásabb magyar liga jobban megfelel a fizikailag megterhelőbb szlovákkal szemben, de ez fordítva is igaz. A fiatal játékosoknak is jót tesz, hogy különböző versenyekben próbálhatják ki magukat.

A klubok több szempontból is segíthetik egymást – mondta az interjúban Világi.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Vajda János

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. augusztus 29. 16:26
Persze! Az inflációval is megelőzte, az élelmiszer árakkal is megelőzte, az üzemanyag árakkal is megelözte, az Államadósságal is megelőzte M.Ország Szlovákiát! A fizetésekben persze ők előztek meg bennünket! Éljen a haza, éljen a párt!
Felvidéki MAGYAR
2023. augusztus 28. 14:32
Ebben igaza van. Ezért érthetetlen itt a Felvidéken, hogy a DAC most van lejtmenetben, ami jó részt annak tudható be, hogy Guľa edző magyartalanítja a csapatot! Világi pedig ezt tétlenül nézi! Vagy a részese is? Csonkahoniaknak mondom, hogy ő csak magyarul beszél, de a magyarsága nem látszik, mert egy pénzember! Az idő rövidesen engem fog igazolni - sajnos!
Verdbenekhy
2023. augusztus 28. 13:02
És? Mire megyünk vele?!!!
Kanmacska
2023. augusztus 28. 12:18
Bezzeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!