Itt az újabb fordulat: a VAR-hiba után hangfelvételeket kér a Liverpool

2023. október 03. 08:13

Szoboszlai klubja nem hagyja következmények nélkül a felháborító hibát.

2023. október 03. 08:13
London, 2023. szeptember 30.
Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b) és Son Heung-min, a Tottenham Hotspur játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 30-i játéknapján Londonban.
MTI/EPA/Neil Hall

Szoboszlai Dominik klubja, az FC Liverpool bekérte az eset hangfeltételét azután, hogy súlyos videóbírós (VAR) hiba miatt megfosztották egy szabályos góltól a szombati, Tottenham Hotspur elleni angol futballbajnoki mérkőzésen. A találkozót az utolsó percben esett öngóllal a házigazda londoniak nyerték 2-1-re, a Vörösök két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezték be a küzdelmet.

A vendégek már emberhátrányban voltak, amikor Luis Diaz a 34. percben – 0-0-s állásnál – szabályos gólt szerzett, a bíró azonban les miatt ezt nem adta meg és a VAR sem avatkozott közbe. Később kiderült, azért, mert 

a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést. 

A játékvezetőket, a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited, PGMOL) elismerte, hogy „jelentős emberi tévedés” történt.

A Liverpool az ügy folyományaként hivatalos igényt nyújtott be a PGMOL-hoz, melyben a VAR hangfelvételeit követeli. 

Jürgen Klopp vezetőedző a meccs után sportszerűtlen körülményekről és őrült döntésekről beszélt. 

Hét forduló után a Tottenham a második, a Liverpool pedig a negyedik helyen áll a Premier League-ben.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. október 03. 19:12
Ha kiadják a felvételt, amit kétlek, akkor lesznek még érdekes cikkek! Ha nem adják ki, 1-1 pont mindekettőnek. Ha nem teszik meg, hiteltelen az egész VAR meg a FIFA is. Tudom, ha-val nem kezdünk ennyiszer mondatot, de Ha.
megtat
2023. október 03. 11:15
Mi lett volna, ha a Var szobából odaszólnak a sporinak, amikor látták, hogy nem középkezdést ítél, hogy a gól szabályos volt. Blama az is, de mégsem akkora.
mzperixx
2023. október 03. 10:39
Egyenlőre az a magyarázat, hogy a VAR abból indult ki, hogy a bíró megadta a gólt, csak ellenőrizteti. A VAR visszaigazolta a bírónak, hogy a döntés helyes volt. Nem azt, hogy les volt-e, vagy nem volt les, hanem azt, hogy a bírói döntés helyes volt. Vagyis a VAR félreértette a bíró döntését és a félreértett döntés helyességét igazolta vissza. Ez az aktuális magyarázat. Hogy igaz-e, majd kiderül, ha ellenőrzik a hangfelvételeket.
Narancsisten
2023. október 03. 10:04
Remélem a VAR-nak lesz igaza és Szoboszlai mehet a picsába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!