Már az Alpokon is átvágnak a migránsok, hogy Franciaországba jussanak

2023. október 02. 11:06

Az olasz rendőrök tehetetlenül nézik az NGO-k tevékenységét.

2023. október 02. 11:06

Idén már több mint 130 000 migráns érkezett Olaszországba, főként Afrikából és a Közel-Keletről, ezeknek az illegális bevándorlóknak egy nagy része miután végigutazott Olaszországon az Alpokon keresztül folytatja útját – írta a BBC. A portál szerint a francia határ felé északra utazók száma az elmúlt hónapokban megduplázódott.

Ezt is ajánljuk a témában

Már az Alpok sem akadály az illegális bevándorlóknak

A BBC egy önkéntesek által fenntartott táborból tudósított. Az Oulx nevű községben lévő táborban a civilszervezet munkatársai segítenek felkészülni az illegális migránsoknak, hogy áttudjanak jutni a hegységen. Miközben a francia rendőrök igyekeznek visszatartani a papírok nélkül érkezőket, addig az olasz rendőrség szemet huny a civilszervezetek tevékenysége felett. A BBC által megkérdezett aktivista, akit csak Elenanak neveznek a cikkben, elmondta, „pontosan tudják, hogy mit csinálunk itt, pontosan tudják, hogy ezek az emberek miért vannak itt.

Tudják, de úgy tesznek, mintha nem tudnák.”

Hozzátette, nem érdekli, hogy sokak szerint, amit tesz az az illegális migráció ösztönzése. Az illegális migránsok számának megugrása viszont dühíti Flavio di Murot, a közeli Ventimiglia nevű település jobboldali polgármesterét. „Az EU nem működik” – panaszolta. „Elértük a teljesítőképességünk határát. Mi lehetünk az északi Lampedusa” – fogalmazott.

***

Nyitókép:  Ibrahim Ezzat / Anadolu Agency via AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2023. október 03. 19:40
Lőni kellene bazdmeg....
Ehetős Odó
2023. október 02. 20:29
Hannibál is így csinálta. Csak neki elefántjai is voltak.
nempolitizalok-0
2023. október 02. 15:17
Menjenek csak a szabadság és jólét földjére. Nemsokára követelhetjük a muszlim állam leválását a megszálló franciaország testéről.
Akitlosz
2023. október 02. 14:57
Meloni meg közben szellempuccsistákkal küzd, a migránsok meg szabadon áramolhatnak Olaszországba és azon keresztül az EU-ba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!