Menesztették a bolgár belügyminiszter-helyettest

2023. november 17. 19:07

A futballszurkolók tiltakozó akciója során történt zavargások és rendőri intézkedések miatt.

2023. november 17. 19:07
Bulgaria Fans Clash With Police During Protest Ahead Of Euro 2024 Qualifier

Menesztették a bolgár belügyminiszter-helyettest, Kalin Sztojanovot a bolgár fővárosban, Szófiában a futballszurkolók tiltakozó akciója során történt zavargások és rendőri intézkedések miatt – közölte pénteken Nyikolaj Denkov bolgár miniszterelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

A politikus a sajtótájékoztatóján kijelentette: 

„A futball ünneplése helyett fenyegető erőszakos jelenetek voltak megfigyelhetők. Az ok a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFS) hosszú ideje fennálló vezetősége, amely a bolgár labdarúgást hanyatlásba taszította. A belügyminisztérium részéről is vannak hibák, nem hunyhatunk szemet az erőszakos jelenetek felett, amikor egyes rendőrök ütlegelték és rugdosták az elesett polgárokat” 

– mondta. Kérdésekre válaszolva tisztázta, hogy a belügyminisztérium vezetőjének lemondását fontolgatják.

Ami Sztojanovot illeti, úgy látom, nem megfelelő volt a helyzetértékelése, ő biztosított arról, hogy nem várhatóak provokációk” – tette hozzá a kormányfő. Korábban a vezető parlamenti frakciók a belügyminiszter lemondását követelték.

(MTI)

Nyitókép: Georgi Paleykov / NurPhoto / NurPhoto via AFP


 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2023. november 17. 21:17
Pedig egyszerű ezeket kezelni. Rendőr kutyákról levenni a pórázt és folyamatosan hátráltatni a huligánokat. Közben ha párat megharapnak közülük, úgy csak jobb. Lovasroham. Az is jó megoldás lett volna. 😂
Hohokam
2023. november 17. 19:53
Hát az az utolsó perces egyenlítő önfejesgól nagyon odabaszott a bolgároknak :-)
Kybon
2023. november 17. 19:43
Na, most megint mehet cia-kiképzésre! Pedig már nagyon unja, mert angolul beszélnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!