A The Times szerint Magyarország nem is volt szovjet megszállás alatt

2024. február 13. 11:42

A lap újságírója azt állítja, a szovjet megszállás emléke motiválhatja az Oroszország ellen harcolókat, ám a magyarokat nem sorolta ebbe a körbe.

2024. február 13. 11:42
null

A The Timesban megjelent publicisztika szerint a kongresszus 60 milliárd dollárnyi, Ukrajnának szánt támogatás blokkolása azt mutatja, hogy az atlanti szövetség halálos sebet kapott. Edward Lucas úgy véli, ha harcra kerül a sor és Európának meg kell védenie magát, akkor a szovjet megszállás élő emlékével rendelkező emberek bármi áron küzdeni fognak Oroszországgal szemben.

Az újságíró példaként hozta fel az észteket, a letteket, a litvánokat és a lengyeleket, Magyarországot viszont a negatív oldalra sorolja, mint a Kreml szövetségesét.

Donald Trump egyébként a napokban azt mondta, az amerikaiaknak csak azokat az országokat kellene megvédeniük, amelyek a GDP két százalékát a NATO-megállapodásnak megfelelően a védelmi kiadásokra fordítják – a 31 tagból 11 ország ilyen, köztük Magyarország is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Alexander Nemenov

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. február 13. 19:15
Ezek a senkiháziak dobtak oda bennünket a szovjeteknek és nem is akarnak emlékezni már rá.
ed0222
2024. február 13. 18:54
Ők csak tudják!
KBA98
2024. február 13. 17:38
Ha a nagy UK-nak külföldi miniszterelnöke van, akinek gőze sincs a történelemről, akkor mit lehet elvárni tőlük. Anglia az önmegsemmisítés felé közeleg ilyenekkel mint Sunak és B Johnson!
europész
2024. február 13. 16:05
Vagy történelem hamisítás vagy általános hiányos történelmi ismeretek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!