A volt orosz szóvivő szerint Putyin korunk Churchillje

2024. március 19. 11:21

Az orosz miniszterelnök korábbi szóvivője szerint ahogy Putyin küzd Ukrajnával és a Nyugattal, az pontosan ugyanolyan, mint Churchill küzdelme a hitleri Németország ellen.

2024. március 19. 11:21

Nyitókép: Contributor/Getty Images

***

Vlagyimir Putyin korábbi szóvivője, Szergej Markov a választási győzelem után egy interjúban Winston Churchillhez hasonlította az elnököt. Markov elismerte, hogy Putyin „kevésbé népszerű, mint ez az alak”, mivel az elnök 87 százaléknyi szavazatot kapott, de azt állította, hogy az általa képviselt eszme nagy népszerűségnek örvend Oroszországban. Bár a választást sokan csalásnak minősítik, Markov szerint a választók támogatják azt az „elképzelést”, hogy Oroszországnak meg kell védenie magát a Nyugattól – olvasható az Indexen

Úgy tekintjük ezt a háborút, mint egy súlyos nyugati koalíciót Oroszország ellen 

– mondta. Ezután a Putyin iránti támogatást „a britek Churchill Adolf Hitler elleni támogatásához” hasonlította. „Ez a Putyin iránti támogatás nem személyesen neki szól” – tette hozzá.

Érdekesség, hogy nemrég Michael Flynn amerikai tábornok Orbán Viktort is Churchillhez hasonlította. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­ ­l­­á­n­­­y­­o­k­­ ­­v­á­­­r­­­n­a­k­ ­­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Lajoss
2024. március 20. 13:26
Egy kágébés tömeggyilkos…🤮🤮🤮
tferenc-2
2024. március 20. 07:00
Az orosz szóvivő szerintem téved Churchill egy aljas tömeggyilkos volt (ld terror bombázások) védtelen polgárokat semmisített meg, a britek aljassága frontokon aki ismeri a hadtörténelmet közismert. Putyin a hazáját és népét védi a határai között. Ennyi.
2024. március 19. 15:53 Szerkesztve
Az angolszászok az emberiség történelmének legnagyobb gazemberei. Hadd ne soroljam, miért. A Nato csak arra kell az USA-nak, hogy az európaiakat harcoltassa az oroszok ellen, megkímélve az amerikai kontinenst és a katonáit. Ez nyilvánvaló, az lenne furcsa, ha valaki a Nato-t máshogyan értelmezné. Nekünk magyaroknak nagyon kell vigyáznunk, mert háború esetén mi csak felvonulási területként és ágyutöltelékként kellünk a nagyhatalmaknak. Ne ringassuk magunkat olyan illuziokban, hogy valaha minket valaki is megvédene. Ezt éppen a "Nato-testvéreink" tennék meg a legkevésbé. Persze, bennt kell lenni a szervezetben, mert ha nem, akkor már békeidöben is kipurcantanának bennünket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!