Az olaszok Magyarországgal szavaztak az egyik legfontosabb európai kérdésben

2024. április 15. 08:44

Két ország szavazott nemmel a zöld otthonokról szóló uniós irányelvvel kapcsolatban, mert egyelőre nem tisztázott, kinek kell fizetnie a brutális számlákat.

2024. április 15. 08:44
European Union Council Meeting

Nyitókép: Getty Images/Pier Marco Tacca

Olaszország és Magyarország nemmel szavazott, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szlovákia és Svédország pedig tartózkodott a zöld otthonokról szóló uniós irányelv ügyében – írja a Corriere della Sera.

Az irányelv értelmében 2050-re klímasemlegessé kell tenni az építőipari szektort, ám egyes szakértők szerint ez gazdaságilag lehetetlen.

Ambiciózus irányelv, de a végén ott a kérdés: Ki fizeti? A családok, az országok, Európa?

– jegyezte meg Giancarlo Giorgetti gazdasági miniszter.

Olaszországban az épületek mintegy 80 százalékát kellene felújítani ahhoz, hogy csökkenjen az energiaigénye, ami azt jelenti, hogy a célok eléréséhez a következő tíz évben kilencmillió lakást szükséges újjáépíteni.

Nem ez az első, hogy gazdasági kérdésekben az olaszok Magyarország útját járják, az autóiparban is belátták, hogy a blokkosodás helyett a keleti nyitás politikája vezethet sikerre.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­­s­­­ ­l­­á­­n­y­o­k­ ­­v­­­á­­r­­­n­a­k­ ­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
balbako_
2024. április 15. 17:36
Helyes!
kombinator-0
2024. április 15. 17:30
a sok idióta, akik napelemeket vesznek saját pénzen és szerelik fel a háztetejükre, nem tudják, hogy a kb. 2 - 10 millás költséggel megvalósult "beruházás" az semmi más, mint hogy kifezették 10 évere előre a villanyszámlát ... bravó! ... jaaa, és utána sem térül meg ... gratulálok
Dixtroy
2024. április 15. 11:32
Lefordítom mi ez a zöld átállás. Ha mondjuk 40e a téli havi fűtésed és ez a szigetelés után lemegy mondjuk 20.-ra akkor negyedmilliót spórolsz meg évente, azaz a 10 milliós beruházásod negyven év múlva jön ki nullára. Az a jó a hosszútávú ígéretekkel, hogy jó hosszú idő telik el, mire rájössz, hogy átbasztak és már a negyedik áttétellel fizetted ki az egész többszörösét, akik a nyolcvanas években 5, akik a kilencvenesben 10 vagy a kétezresektől 15 cm hungarocellt tettek fel, szépen bővíthették sorba, aztán a penész, a nyílászárók, a padlás, a csövek a falban, a burkolat, gázbojler, vaillant, elektromos bojler, kéménybélelés, kéménybővítés, kémény duplabélelés és így tovább.. Összefoglalva: baszd ki a meglevő megoldásodat, vegyél drágán újat, ami másképpen lesz szar, veregetve a válladat, hogy hosszú távon mekkorát spórolsz és milyen zöl haladó jóember vagy. Pedig csak egy balek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!