Elképesztő módszerrel, olajszállító „árnyékflotta” révén kémkedhetnek Putyinék

2024. április 23. 18:25

Legalábbis a svéd haditengerészet vezetője szerint.

2024. április 23. 18:25

A nyitókép illusztráció. Fotó: ANGELOS TZORTZINIS / AFP

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy valószínűleg újra számolnunk kell majd az orosz hírszerzéssel Európában. Ezzel kapcsolatban írt egy hosszabb bejegyzést Bendarzsevszkij Anton. Oroszország az elmúlt időszakban sikeresen újraindította a hírszerző tevékenységét az európai országokban” – írta a szakértő.

Ewa Skoog Haslum, a svéd haditengerészet vezetője kedden azzal a váddal állt elő, hogy az orosz olajszállító tartályhajók „árnyékflottája” kémkedést folytat a Balti-tengeren, továbbá segít megkerülni az orosz olajkereskedelemre vonatkozó szankciókat – számolt be róla a Kyiv Independent.

A lap közölte, hogy az árnyékflotta az elöregedő és nagyrészt biztosítatlan olajszállító tartályhajókra utal, amelyeket Oroszország az Európai Unió, az Egyesült Államok és a G7 által 2022 decemberében bevezetett 60 dolláros hordónkénti árplafon feletti olajszállításra használ.

Haslum elmondása szerint az árnyékflotta egyes hajóiról kiderült, hogy olyan kommunikációs és jelzőberendezésekkel rendelkeznek, amelyek általában nem jellemzők a teherhajókra. Ez pedig azt az aggályt veti fel, hogy a hajókat hibrid hadműveletekben használják.

A berendezést akár kommunikáció lehallgatására vagy más kémcselekmények végrehajtására használhatják”

– árulta el a svéd haditengerészet vezetője.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:40
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­s­ ­­l­­­á­n­­­y­­­o­­k­­­ ­­v­­­á­­r­n­a­­k­­ ­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
auditorium
2024. április 24. 08:36
Ezekkel a flottákkal sok a visszaélés. Nyugaton mindenhol orosz kémeket gyanitanak, az oroszok pedig nyugati kémeket, akárcsak az egykori Hidegháborúban. Hiába döntötték le a berlini falat, a FAL, a "láthatatlan fal" megmaradt az emberek agyában, az USA pedig szitja a tüzet békegalambként. A ravennai kikötőben egy brazil olajszállitó hajó alatt elrejtve 15O kg kokaint találtak a búvárok csomagokban. A hajó kapitánya esküszik, h. nem tudott róla, valószinűleg a hajó indulása előtt rejtették oda. Nem tudni, de a nemzetközi drogbanda minden eszközzel elárasztja az európai piacot droggal, tönkretéve fiatalokat és családjaikat. Gazember, erkölcstelen világ kezd kialakulni kontinensünkön.
tésztagyári szakmunkás
2024. április 23. 21:49
"számolt be róla a Kyiv Independent*." + svédek A svédek, akik nem találtak semmit az Északi-Áramlat 2 robbantásának ügyében. Tán még a csövet sem... *Kijevi és független. A tényektől.
Mich99
2024. április 23. 20:35
Mostanában kötelező orosz kémeket látni a NATO-országokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!