Fehér pokol az Alpokban: többen életüket vesztették Svájcban egy lavinában

2024. április 02. 05:46

Csak egy személyt sikerült élve, de sérülésekkel kimenteni a hótömeg alól.

2024. április 02. 05:46

Nyitókép: Facebook

Hárman életüket vesztették a svájci Alpokban Zermatt térségében egy lavinában – közölte hétfőn a helyi rendőrség. Egy negyedik személyt sikerült élve, de sérülésekkel kimenteni a hótömegek alól. 

A lavina hétfőn délután sodort el több embert, aminek nyomán a hatóságok nagyszabású kutató-mentő műveletet indítottak. 

A holttestek e munkálatok során kerültek elő – ismertette Wallis kanton szóvivője.   

A helyi hatóságok a reggel folyamán egyébként fokozott lavinaveszélyre figyelmeztettek. Egyelőre még nem tudni, hogy lehetnek-e további áldozatai is a hóomlásnak. A hatóságok az éjszakára felfüggesztették a műveletet azzal, hogy kedd reggel újraértékelik majd a helyzetet.   

Az áldozatok állampolgárságáról nem tettek közzé információkat. 

Zermatt népszerű hegyi üdülőhely, amely a világ minden tájáról vonzza a síelni vágyó turistákat. Svájcban 14-en vesztették életüket lavinákkal kapcsolatos 12 balesetben márciussal bezárólag a télen.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Æðelflæd
2024. április 02. 08:13
Fel nem fogom, hogy miért indulnak el folyton olyan napokon, amikor egyértelmű figyelmeztetés van érvényben. Pár hete halt meg 3 testvér 3 hozzátartozójával együtt, szintén Zermatt közelében, egy olyan hóviharban, aminek érkezéséről előre lehetett tudni. Pont ugyanúgy fagytak meg, mint pár évvel ezelőtt egy másik tapasztalt csapat, ugyanazon a környéken. (Félreértés ne essék, én is túrázom, időnként vezetek is túrákat, bár csak 3000 méter alatt. De még sose lincselt meg senki azért, mert rossz időben végszükség esetén a szálláson társasoztunk.)
kata56
2024. április 02. 07:22
Gyonyoru hely. Sose ertettem, hogy ha egyszer lavinaveszely miatt nem ajanljak a hegyekben valo tekergest..akkor minek mennek fel oda... en jartam ott. Fent is ...gyonyoru az akkor is ha csak ugy nezelodunk lentrol...vagy olyan reszrol ahol nincs veszely... 2 honap alatt 10 halott...ugyanott...nemnormalisak az emberek..
5m007h 0p3ra70r
2024. április 02. 06:31
Suhajdának ez már sem nem oszt sem nem szoroz.
Patika
2024. április 02. 06:10
Felfordult a világ... Eddig mi olvadoztunk Svájctól, most meg ő tőlünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!