Finn elnök: Békét csak a csatamezőn teremthetünk

2024. április 08. 09:55

Alexander Stubb szerint Putyin csak ebből fog érteni.

2024. április 08. 09:55

Nyitókép: STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az új finn elnök a CNN-nek adott interjút, amelyben kijevi útjáról beszélt. Az ukrán fővárosban tett látogatása során 3 órán át tárgyalt Zelenszkijjel, és úgy köszönt el tőle: „meg fogjátok nyerni a háborút”, mire az ukrán elnök így válaszolt: „igen, győzni fogunk. Nincs más választásunk”.

Stubb meglátása szerint „sok-sok pataknak össze kell érnie egy nagy folyóvá”, már ami a katonai támogatásokat illeti, történjen akár kétoldali megállapodások alapján, akár az EU, NATO és az USA részéről. Elmondta azt is: látható a háborús fáradtság, azonban az emberek Kijevben – a felszólaló légiriadókat leszámítva – teljesen normálisan élik életüket, és Zelenszkij mentalitását követve gondolkodnak a háborúról. 

A műsorvezető azon kérdésére, miszerint elképzelhető-e bármiféle párbeszéd Oroszországgal, ismerve a háború jelenlegi állását, Stubb a következőt válaszolta:

Békét csak a csatamezőn teremthetünk. Putyin egyedül ebből ért – és ez túl nagy háború ahhoz, hogy elveszítse”.

Álláspontját annyival árnyalta, hogy az ukrán részről a narratíva némi változást mutat a békeformula irányába, és valószínűleg lesznek is béketárgyalások Svájcban, de ehhez az kell, hogy a béke/tűzszünet mindkét fél számára előnyös legyen – hogy egy ilyen egyensúlyi állapot mikor fog létrejönni, arra nem tudott válaszolni. 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­­g­ö­s­ ­l­­á­­­n­­y­o­k­ ­­v­­­á­­r­­n­a­­k­­­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Lajoss
2024. április 19. 17:56
Teljesen igaza van.
cirmoscirmi
2024. április 09. 10:18
A finn elnöknek van egy felnőtt fia. Küldje ki a frontra! Csaszov Jar állítólag nem rossz hely...
Martell 2
2024. április 08. 23:39
Sötét barom ez a USA csicska, mint a többi EU vezető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!