Joe Biden csúfos kudarcot vallott, többé már nem tud erőt mutatni – állítja az amerikai lap

2024. április 15. 17:50

A Wall Street Journal szerint az amerikai elnök jobban fél az eszkalációtól, mint a közel-keleti ország.

2024. április 15. 17:50

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

Irán drón- és rakétatámadása Izrael ellen nyílt agresszió, de nem ez a konfliktus kezdete – olvasható a Wall Street Journal cikkében. Az írás szerint ez annak a háborúnak az eszkalációja, amelyet Irán már hónapok óta folytat Izrael ellen közel-keleti „megbízottjain” keresztül. A különbség most az, hogy Irán igazi arca most már nemcsak az árnyékban, hanem a nyilvánosság előtt is látható.

A hétvégi támadás egy baljós jel arra nézve, hogy Irán a jövőben valószínűleg hajlandó újabb eszkalációs kockázatokat vállalni”

– írják. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az a tény, hogy a legtöbb drónt és rakétát hatástalanították, jó hír, de nem megnyugtató a jövőbeli támadások tekintetében. Az izraeli légvédelem látványos sikert aratott, amelyet az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Jordánia és talán mások eszközei is segítettek. De mi történik, ha a következő támadás egyszerre érkezik a libanoni és szíriai Hezbollah, valamint Irán részéről?

A lap szerint a támadás egy újabb esete az amerikai elrettentés kudarcának.

Biden elnök figyelmeztette Iránt, hogy ne támadjon, miután az amerikai hírszerzés a teheráni felkészülés jeleit észlelte. De ahogy Vlagyimir Putyin Ukrajnában, Irán is elindította a támadást, kétségtelenül bízva abban, hogy Biden nem fog katonai választ adni. És valóban, vasárnap az a hír járta, hogy a Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott szombati telefonbeszélgetésének fő üzenete az volt, hogy ne csapjanak vissza. A Fehér Ház elméletei az eszkaláció kezeléséről nem működnek egy olyan rezsim ellen, amely úgy gondolja, hogy 

az amerikai elnök jobban fél az eszkalációtól, mint Irán. 

Az október 7-i mészárlás óta tanúsított amerikai visszafogottság arra bátorította Teheránt, hogy feszegessék a határaikat.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­g­­­ö­s­­ ­­­l­á­­­n­­y­­­o­­k­ ­­v­­­á­r­­­n­­a­­k­­­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Patika
2024. április 15. 22:23
Jacky-mmell elhagytam az erőmet is. Nem látta valaki merre tart a szellemem?
uranvaros
2024. április 15. 19:24
Gondolom 2001 szeptember 12-én is sokan hívták a Fehér Házat, hogy ne csináljanak semmit
Aerion
2024. április 15. 18:37
Kovács Ubul Oszt ha erőt mutat, akkor visítotok majd igazán. ----------- Max. a röhögéstől, amikor telerakja a gatyáját. : D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!