Nem várt helyen csapott össze az amerikai csúcsfegyver az orosz védelemmel

2024. április 25. 07:20

Amerika és Oroszország nem csak az orosz-ukrán konfliktus esetében áll „a sakktábla két oldalán”.

2024. április 25. 07:20
International Military-Technical Forum ARMY 2018 Expo

Nyitókép: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

Ahogy lapunk korábban megírta, Izrael válaszcsapásként drón és a rakétatámadást intézett Iránnal szemben. A támadást kezdetben igyekezett Irán elbagatellizálni, azonban az azóta nyilvánosságra került, műholdképekkel megerősített sajtóinformációk szerint a sokkal komolyabb és eredményesebb volt az izraeli válaszcsapás – írta meg a Magyar Nemzet.

Műholdképek megerősítették, hogy izraeli vadászbombázók legalább két, a radarokat is kijátszó rakétát indítottak az iráni légtéren kívül. A határ közeléből érkező izraeli drónok valószínűleg csak figyelemelterelésként szolgálhattak.

Az Izrael által használt amerikai rakéta viszont nem csak hogy célt ért, de 

a jelek szerint el is pusztított egy orosz Sz-300-as légvédelmi rendszer radarállomását.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint az első sikeres találat után a második rakétát szándékosan semlegesítették, hogy elkerüljék a túl nagy károkozást, ami egy kiterjedtebb iráni válaszcsapás kockázatát is maga után vonhatta volna. A rakéta lezuhant darabjait azóta állítólag meg is találták Irakban.

International Military-Technical Forum ARMY 2018 Expo
Katonák állnak egy orosz S-300 nagy hatótávolságú föld-levegő rakétarendszer mellett. Forrás: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­ö­g­ö­­s­­­ ­­­l­á­­­n­­­y­­o­­­k­­ ­v­á­r­­n­­a­­k­­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
victory
2024. április 27. 22:36
Túl sok az állítólag. Mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja.
alexandrosz-2
2024. április 25. 11:06
Szar zsidó propaganda. Hazug is, aljas is szánalmas is. Pont, mint a zsidó.
Beszélgető
2024. április 25. 10:03
Furcsa az amcsi hozzáállás.... Eddig bődületes nagy pofával villogtatták a fegyvereiket, hogy még az ufók ellen is bevetik, ha jönnek, most meg behúzzák a kéziféket, nehogy a mackó megharagudjon. Talán azzal számolnak, hogy ha legközelebb nem hirdetik meg az összes újságban az irániak a támadást, akkor a harmadát sem tudják elkapni és porrá őrlik a zsidó hadigépezet érzékeny hányadát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!