Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

2024. április 19. 08:37

A német kivándorlóknak eseményeket is szervező svájci szerint a demokrácia és a szólásszabadság, a HVG főszerkesztője szerint az antiszemitizmussal szembeni alacsonyabb gátlási küszöb a vonzó Magyarországban.

2024. április 19. 08:37
null

Nyitókép: AFP/Joe Klamar

A Tagesschau összeállítást készített arról, miért ilyen népszerű Magyarország a német kivándorlók körében, valamint bemutatták a svájci Ignaz Bearthot, aki kivándorlóknak szóló tanácsadó csatornát működtet, és rendezvényeket is szervez, elsősorban a Németországból érkezőknek.

Arra a kérdésre, hogy mi a jobb Magyarországon, Bearth azt válaszolta: A demokrácia, a szólásszabadság.

A szólásszabadság jegyében az éppen darabokra hulló HVG első emberét, Gergely Mártont is idézte a cikk, aki azt állítja, Magyarországon sokkal alacsonyabb a gátlási küszöb az antiszemita, szélsőjobboldali agitációval szemben, ami Bearthnak nagyszerű.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­g­­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­n­­y­­­o­­­k­ ­v­­­á­­r­­n­­­a­­k­­­ ­­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Latrina
2024. április 19. 14:04
gondolom véletlen hogy az állítolagos németek indokai megegyeznek a fidesz propagandájával.
csapláros
2024. április 19. 13:42
Zsolakomarom 2024. április 19. 09:15 ..."nem vandorolnak ide, ezt csak a Mandi terjeszti a ksh szerint 23ezer nemet el itt, ami valszeg a legkisebb szam az elmult 500 evben"... Hiányos magyar nyelvtudásod következménye, hogy úgy veszed, MINTHA ezek MINDIG is itt éltek volna, holott a kettős német, de a magyart felvett állampolgárok, valamint az őshonos németek együttes száma 2011-ben 186 ezer fő volt. Akikről MOST szó van, azok létszáma a rendszerváltás utáni években pár ezer főről 2019-re 16.537 főre, és 2023 októberére már 22.310-re nőtt. Azaz 34,9%-os emelkedés következett be négy év alatt, így egyértelműen dinamikus növekedésről beszélhetünk!
2024. április 19. 13:11 Szerkesztve
"a HVG főszerkesztője szerint az antiszemitizmussal szembeni alacsonyabb gátlási küszöb a vonzó Magyarországban" Szóval minden ide települő német azért jön ide, hogy szabadabban zsidózzon? Mind náci? Ez eléggé leegyszerűsítő gondolkodás kedves Márton! De tudod a demokrácia és a szólásszabadság jele az, hogy ilyen ostobaság, mint ami állítasz, megjelenhet a magyar sajtóban. Ha eljutnánk a szólásszabadságnak arra a szintjére, hogy csak a te és az elvtársaid véleménye jelenhetne meg, akkor már nem lenne olyan vonzó hely Magyarország. Ugyan olyan hely lenne, mint az, ahonnan felkerekednek némelyek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!