Végre kiderült: ezért nem ért még véget az orosz-ukrán háború

2024. április 16. 19:32

A 2022 tavaszán lezajlott isztambuli tárgyalások kudarcának egyik oka az Egyesült Államok és Nagy-Britannia negatív hozzáállása volt.

2024. április 16. 19:32

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Újabb részletek derültek ki az ukrán és az orosz delegáció között 2022 tavaszán lezajlott isztambuli tárgyalásokról, amiről most a Foreign Affairs számolt be.

Az Index által kiszúrt cikk tulajdonképpen megerősíti azt a verziót, miszerint a tárgyalások kudarcának egyik oka az Egyesült Államok és Nagy-Britannia negatív hozzáállása volt.

Washington nem volt hajlandó biztonsági garanciákat adni Kijevnek, ami azt jelentené, hogy egy újabb, Ukrajna elleni támadás esetén Amerika belépne a háborúba.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter már korábban kifejtette a véleményét

Az MTI kérdésére, hogy konkrétan kiben látja a tárgyalópartnert Ukrajna ügyében, Lavrov kijelentette: „Már akkor is, amikor ennek az embernek a legitimitását még mindenki elismerte, mindenki tudta, hogy nem vele kell tárgyalni. Ennek az értelmetlenségéről akkor győződhettünk meg, amikor 2022 áprilisában meghiúsultak az isztambuli tárgyalások”.

Ezt is ajánljuk a témában

Akkor elhittük azt a javaslatát, hogy közvetlen tárgyalásokra van szükség Oroszország és Ukrajna között.

Létre is jött három forduló Fehéroroszországban, néhány további online forduló, aztán pedig az isztambuli személyes tárgyalások, amelyekre az ukránok első alkalommal hozták el a megállapodás fő téziseit, amelyekbe mi beleegyeztünk. Ezeket a fő téziseket parafálták is” – fejtette ki a miniszter.

Emlékeztetett rá, hogy David Arahamija, az ukrán delegáció vezetője utóbb egy interjúban elismerte, hogy Boris Johnson akkori brit miniszterelnök „megtiltotta” nekik a megállapodás aláírását.

Azóta értjük, hogy nem Zelenszkijjel kell beszélnünk, hanem azzal, aki megtilt vagy megenged számára dolgokat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­s­ ­­­l­­á­­n­y­­o­­­k­­ ­­v­­á­­­r­­n­a­­­k­ ­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
machet
2024. április 17. 08:56
Na mi derült ki,na mi?Süketek.
szabadabb
2024. április 17. 01:34
végre kiderült : PÉNZ ! FEGYVEREK! HATALOM! +Hülye feláldozható emberek!
clark
2024. április 16. 21:20
A kócos bohóc. Őt is úgy szeretném látni a végén mint Mussolinit. https://ibb.co/MkDNscL Linkeltem is egy képet róla. Mondjuk az a nőci mellette lehetne Ursula, a másik oldalán meg ott függhetne Annalena. Máris jobban érezném magam. És még sokan mások is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!