„Látom, hogy féltek” – üzente Biden a zsidó közösségnek (VIDEÓ)

2024. május 08. 10:00

Már az amerikai elnök is elismerte, hogy baj van.

2024. május 08. 10:00

Nyitókép: ALLISON BAILEY / MIDDLE EAST IMAGES / MIDDLE EAST IMAGES VIA AFP

Joe Biden amerikai elnök a helyi zsidóságnak üzent kedden Washingtonban az amerikai Holokauszt Emlékmúzeumban tartott megemlékezésen – írja a CNN. Biden az antiszemitizmus országszerte tapasztalható növekedéséről beszélt. „Látom a félelmet és a fájdalmat” – fogalmazott. Az amerikai elnök részéről ideje volt már fellépni az amerikai zsidóság érdekében. Áprilisban a Mandiner is beszámolt róla, hogy elszabadult a pokol az amerikai Columbia Egyetemen, ahol korábban palesztin-párti tüntetők sátrakat állítottak fel az egyetem gyepén, ahol Izrael bojkottját és tűzszünetet követelnek.

A tüntetők egy része a Hamászt éltette, disznóknak nevezték a zsidó ellentüntetőket, és élő lánccal többeket kitoltak a táboruk területéről.

Ezt is ajánljuk a témában

Európában sem jobb a helyzet. Kedden arról számoltunk be, hogy vérlázító módon randalíroztak az Amszterdami Egyetemen a palesztinpárti diákok. Hétfőn az UvA campusát palesztinpárti diákok foglalták el, felszólítva az egyetem vezetőségét, hogy szakítsa meg kapcsolatait az izraeli felsőoktatási intézményekkel a Gázai övezetben zajló háború miatt.

Az amerikai elnök beszédének részletét ide kattintva tudják megtekinteni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­g­­­a­­z­­i n­­­i­­­m­­­f­o­m­á­­­n­i­á­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
KBA98
2024. május 08. 17:05
Egy vén demens f!
Akitlosz
2024. május 08. 15:37
Folyton félnek, de nincsen az a messiás, aki hazavezetné őket. Mások országaiban akarják a hatalmat és a pénzt. Minek akkor Izrael, ha a zsidók többségének sem kell?
Box Hill
2024. május 08. 15:18
Hát még azok hogy félnek, akikre egytonnás bombák hullanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!