Elbontják Nagy Pétert Moszkvában

2010. október 05. 10:23

Jurij Luzskov, a 18 évig regnáló moszkvai polgármester múlt heti elbocsátása után eltávolíthatják a Nagy Péter orosz cárnak emléket állító, a városiak által az első pillanattól utált 98 méter magas szobrot.

2010. október 05. 10:23

A cár szobrának eltávolítását javasolta Vlagyimir Reszin megbízott polgármester. amikor a moszkvai közgyűlés tagjai tiltakoztak a várható jelentős költségek miatt, az új városvezető csupán annyit mondott: más kárán tanul az okos.

A hajót, és rajta a cárt ábrázoló szobrot - a Luzskov nagyon közeli barátjának tartott Zurab Cereteli szobrász művét - elsősorban aránytalansága miatt bírálják, és azért, mert a régi Moszkva egyik legszebb látképének középpontjában állították fel.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2010. október 05. 21:04
Mennyire más hely Moszkva! Ott nem a kortárs művészetet bontják hanem a posztmodern giccset, míg nálunk éppen most akarják a minőséget valami ehhez hasonló szeméttel felváltani.
Honfi-fi
2010. október 05. 14:20
Hát tényleg 1 lóbaszó nagy szobor. Kellet ez nekünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!