Kerényivel döntenek a Nemzeti új vezetőjéről

2012. november 22. 16:35

Kilenctagú szakmai bizottság értékeli a Nemzeti Színház vezetői állására beadott pályázatokat. A bizottságnak a pályázatok beérkezésétől számított 30 napon belül, december 14-ig kell értékelnie a munkákat.

2012. november 22. 16:35

Kilenctagú szakmai bizottság értékeli a Nemzeti Színház vezetői állására beadott pályázatokat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel. A testületben az Előadóművészeti Iroda Színházművészeti Bizottságának jelöltjeként helyet kapott – ahogyan az korábban a sajtóban már megjelent – Kerényi Imre rendező, Nagy Viktor rendező, Szigethy Gábor színháztörténész és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház megbízott főigazgatója. A munkavállalókat Törőcsik Mari, a nemzet színésze, a Színházi Dolgozók Szakszervezetét Konrád Antal színművész képviseli. Rajtuk kívül a miniszter jelöltjeként Révész Mária miniszteri főtanácsadó, a munkáltatói jogkör gyakorlójának képviseletében pedig az Emmi két szakreferense vesz részt a testület munkájában.

A bizottságnak a pályázatok beérkezésétől számított 30 napon belül, december 14-ig kell értékelnie a munkákat. Azt követően a miniszternek további 30 napja lesz a döntésre. L. Simon László kultúráért felelős államtitkár csütörtökön azt mondta az MTI-nek, azt szeretné, „ha minél hamarabb döntés lenne”.

A Nemzeti Színház élére a jelenlegi igazgató, Alföldi Róbert mellett Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója, Szennyai Mária színésznő és Hídvégi Miklós színész-rendező pályázott. A Nemzeti Színház új igazgatójának megbízatása 2013. július 1-jével kezdődik és öt évre, 2018. június 30-ig szól.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaseroque
2012. november 23. 07:51
Jók a reflexeid, bugyibb! Még el sem küldtem a hozzászólást és te már diszlájkoltad is.:D
nyugalmazott tanár
2012. november 23. 07:32
"Kerényivel döntenek a Nemzeti új vezetőjéről" Naná, majd a Lendvaival meg a Bolgárral...
söralátét méretű életszínvonal
2012. november 23. 01:35
Legyen Csurka ő még úgyse vót!!! vagy Eltolcsy piros pöttyel a fején, akarom mondani a seggén!
rogananti
2012. november 22. 22:03
A komcsi az komcsit választ, és mivel a csurka már nem lehet, így nincs tippem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!