Avanti ragazzi di Budapest

2016. augusztus 19. 14:56

Az olasz Lazio focicsapata ultráinak indulója mai napig az 1956-os pesti srácokat élteti.

2016. augusztus 19. 14:56

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2021. június 29. 21:16
Ez a legjobb a mai válogatásból. :) A szövege is figyelemre méltó, bár leginkább csak az "Avanti ragazzi di Buda... " részt ismerjük leginkább. "I carri ci schiaccianno le ossa, nessuno ci viene in aiuto il mondo è rimasto a guardare sull’orlo della fossa seduto...." (Hat dicsőséges nap és hat dicsőséges éjszaka a győzelmünk idején, de hetediken megérkeztek az oroszok a harckocsikkal. A tankok összetörték a csontokat, és senki nem segített. A világ csak figyelt az árok szélén ülve.) Ennyit a Nyugatról és az Usáról. Ezeket M.Kelemen kolléga bírta leírni valamelyik nap: "A zseniális Gyurcsány Ferenc idején '56-os emlékévet rendeztek, most egy konferenciától is elzárkóztak. 2006-ban az Egyesült Államokban emlékévet szenteltek az ’56-os forradalom 50. évfordulójának. A republikánus ­George W. Bush elnök júniusban Budapestre látogatott, ahol egyebek mellett kijelentette: „Magyarország Európa szívében a szabadság diadalát képviseli a zsarnokság felett. Amerikában büszkén tekintik Magyarországot barátnak.” Vicces.
Pandaka pygmaea
2021. június 29. 21:16
Igen, emlékszem. Aznap, de főleg utána, amikor felkerültek a netre az akkor készült ilyen-olyan felvételek, döbbenten néztem én is a tévét és az egyéb híradásokat. Majd nem kevésbé volt döbbenetes az akkori hatalom cinizmusa az azt követő napokban.
2017. május 22. 14:24
Mivel az '56-os eseményeknek is volt némi "mozgalmi jellege", bár valójában inkább földindulásszerű!
Békanász a hasadon
2016. augusztus 30. 23:04
Ez jobb és kevésbé ismert. A lovasrendőrök a valódi huligánok mellett elvágtatva, rárontanak az ellenézi tüntetőkre. Több ártatlant kardlappal megsértenek. A Dohány utcában (a videón jobbra) a feltorlódott fideszesek (akiknek zöme egyébként háttal állt, mert arra akartak elmenni) egymást taposva menekültek a lovasok elől. (a videón 4:10-től) index.hu percről-percre rovat 2006-ból: okt.23. 17ó 53p Megindult a rendőrök rohama (a Fideszgyűlés 17ó 45p körül ért véget.. A többsszázezres tömegnek 10 percet sem adtak) 30-40 lovasrendőr jelent meg a Deák téren az Andrássy út felől. A tüntetők a kordonokból próbálnak újabb barikádokat építeni, de a lovasok simán kikerülik őket. //A videón pont ez látszik... a távolban lévő kődobálókat kikerülik, majd belovagolnak a fideszesek közé. Majd egy percre rá jön a könnygáz Szintén nem a kődobáló kisebbséget súlytva (aki egyébként a fák mögött a Deák tér felé voltak.. balra). Amit egyébként Gergényiék pontosan tudtak, mert helikopterről követték az eseményeket.// 10.23. 17ó 56p Az Astoriára menekülnek az emberek Megtelt a Dohány utca emberekkel, a lovasrendőrök elől a tüntetők az Astoria felé menekülnek. okt.23. 18ó 09p A Dob utcánál áll a rendőrsorfal, a tüntetők egy része az Astoria felé ment, a másik pedig a Kiskörúttal párhuzamos Kazinczy utca felé. Több tüntető arra panaszkodik, hogy gumilövedékkel eltalálták. https://www.youtube.com/watch?v=n1fYWaTqKmA Ja, zene az nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!