Taroltak a magyarok az öttusa Vb-n is!

2009. augusztus 15. 23:06

A kajakos lányok után az öttusázók is kitettek magukért. Egyéniben Marosi Ádám, csapatban pedig Magyarország végzett az élen a londoni öttusa-világbajnokságon.

2009. augusztus 15. 23:06
Jól kezdtek a magyarok a vívásban, hiszen Németh Róbert, Marosi Ádám és Tibolya Péter is a mezőny első feléből várhatta a folytatást az első szám után. Marosi úszásban a hatodik helyet érte el, de Németh tizedik pozíciójára sem lehetett panasz. Tibolya gyengébben úszott, teljesítménye csak a 25. helyre volt elég. Ám ez is elég volt ahhoz, hogy mindhárom magyar megőrizze helyét az élcsoportban. A lovaglásra sem lehetett panasz, pedig a mezőny nagyobbik része nehezen bírt az állatokkal. Németh hibátlanul teljesített, csak időtúllépése volt, a másik két magyar két-két akadályt rontott.

Németh harmadik helye azt jelentette, hogy összetettben is fellépett a dobogóra a kombinált szám (futás-lövészet) előtt. Marosi a negyedik, Tibolya pedig az ötödik helyről várta a folytatást, ami Marosi Ádámnak remekül sikerült így végül ő állhatott fel a világbajnoki dobogó tetejére. A másik két versenyzőnk közül Németh Róbert épphogy lemaradt a dobogóról a negyedik helyen végzett, Tibolya Péter pedig a 14. lett. Hogy dupla legyen az öröm, nemcsak egyéniben, hanem csapatban is sikerült világbajnoki aranyérmet szereznünk, hiszen a magyar együttes már a vívás után az élre állt így szinte végig vezetve előzte meg Csehországot és Litvániát.

Marosi Ádám világbajnok lett Londonban! (nso)

Fotó: albavolanottusa.hu

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!