Galambos és Gyimes az év evezőse 2012-ben

2012. december 23. 16:13

Gyimes Krisztinát és Galambos Pétert választotta a Magyar Evezős Szövetség az év evezősének 2012-ben

2012. december 23. 16:13
Orbán Gergely

Gyimes Krisztinát és Galambos Pétert választotta a Magyar Evezős Szövetség az év evezősének 2012-ben az MTI felkérésére.

Galambos idén másodszor kapta meg a férfiak között a címet és rá is szolgált, hiszen 2012-ben 2. helyezést ért el a könnyűsúlyú egypár evezősben a nem olimpiai számok világbajnokságán, egyetemi világbajnok lett ugyanebben a számban, az Európa bajnokságon pedig a normál súlyúak között szerzett 6. döntős helyezést könnyűsúlyú létére. Galambos Péter Vácon evez.

Gyimes Krisztina 2012 jó részében a női kétpár evezősben versenyzett Szabó Katalinnal és próbálta meg kvalifikálni a csapatot a londoni Olimpiára, ez sajnos nem sikerült, de a páros az egyetemi világbajnokságon 2. lett, míg az Európa bajnokságon 7. helyet szerezte meg. Kriszti ezen felül ugyancsak 7. helyezett lett az U23-as világbajnokságon női egypár evezősben. A fiatal versenyző életében sok változás történik 2013-ban. Januárban elutazik az Egyesült Államokba, ahol a University of Californián evezős ösztöndíjjal fog tanulni, de nyáron saját elmondása szerint már itthonról, hazai színekben fog versenyezni a nemzetközi vizeken.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!