Tókerülő kerékpártúrát rendeznek a Velencei-tónál

2013. május 09. 14:41

Szombaton és vasárnap rendezik meg a Velencei-tó Kör családi kerékpáros tókerültést, illetve a Tour de Velencei-tó országúti és mountainbike-maratont. Mindegyik rendezvény Velencéről, a Drótszamár Kempingből indul. A családbarát túra végig kerékpárúton halad, távja 29,3 kilométer.

2013. május 09. 14:41

Harmadik alkalommal rendezik meg a Velencei-tó Kör családi kerékpáros tókerülést, valamint a Tour de Velencei-tó országúti és mountainbike-maratont szombaton és vasárnap. A május 11-i és 12-i rendezvénnyel a szervezők célja versenyzési, túrázási lehetőséget biztosítani a magyar és külföldi amatőr kerékpárosok részére, valamint népszerűsíteni a kerékpársportot. A tudásukat versenykörülmények között lemérni szándékozókat 129 kilométeres országúti maraton és 56,6 kilométeres országúti minimaraton várja. Ezen kívül egy 34,6 és egy 64 kilométeres távú mountainbike-maratonnal készülnek a kerékpárverseny szerelmeseinek.

A versenyek mindegyike Velencéről, a Drótszamár Kempingből indul csakúgy, mint a Velencei-tó Kör, amely tavaly Magyarország legnagyobb családi kerékpártúrája volt, hiszen több mint kétezren indultak el. Az idei cél a tavalyi létszám felülmúlása.

A családbarát kerékpártúra végig kerékpárúton halad, távja 29,3 kilométer. A mindenki számára teljesíthető könnyű terepen a mozgás mellett előtérbe kerülhetnek kulináris és kulturális élmények is, hiszen nem az a cél, hogy a családok minél gyorsabban teljesítsék a távot, hanem, hogy minél jobban megismerjék a tó környékét és a tó melletti települések nevezetességeit.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!