Idő előtt leáll a Forma-1 is

2020. március 18. 19:12

Előrehozták a nyári szünetet.

2020. március 18. 19:12

A koronavírus-járvány miatt a Forma-1 szervezői úgy döntöttek, hogy a szokásos nyári szünetet gyakorlatilag most elrendelik annak érdekében, hogy a szezont minél több futammal meg lehessen rendezni.

A száguldó cirkuszban résztvevő tíz csapatnak augusztusban kellett volna két hétre teljesen leállnia – akkor, amikor négyhetes versenyszünet lenne –, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport tanácsa által jóváhagyott módosítás szerint azonban a kötelező leállás április végéig megtörténik és kettő helyett háromhetes lesz.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat az utolsó pillanatban törölték a múlt héten, azóta a bahreini, a vietnámi és kínai futamot elhalasztották és várhatóan erre a sorsa jut majd sorrendben a holland, a spanyol és a monacói viadal is. Ekképpen az idény júniusban Azerbajdzsánban startolhat, korábbi sajtóhírek szerint a tervezett 22 futamból 18-at rendeznének meg.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. március 18. 23:51
Leáll? El sem indult.
Palepoli
2020. március 18. 20:04
Szűnjön meg ez a szarság.
3M..
2020. március 18. 19:34
Hatalmas motorsport rajongó vagyok, de az F1 már sajnos nem a régi. Ma már inkább egy Superbike, vagy egy MotoGP futamot néz meg szívesebben az ember, mert jóval több bennük az akció és sokkal látványosabb. Bernie Ecclestone lelépése óta a színvonal folyamatosan romlik, ráadásként egyes döntésekben már megjelenik a részrehajlás, szélsőségesebb esetekben pedig a csalás is tetten érhető. Az F1, 2013-ig élte a fénykorát. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!