Fradi–Dinamo: 2:2

2020. október 28. 21:54

Az utolsó pillanatban mentett pontot a Fradi a Dinamo ellen, Boli volt eredményes a 90. percben.

2020. október 28. 21:54
null

Kétgólos hátránnyal mennek a félidőre a csapatok a Ferencváros – Dinamo Kijev UEFA Bajnokok Ligája-csoportmeccsen. Az Ullői úton rendezett mérkőzésen a nézők csak korlátozott számban vehetnek részt. 

A zöld-fehérek három támadóval álltak fel az ukrán csapat ellen. A Fradi kezdőjébe Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Kovacevic, Heister - Somalia, Sigér, Haratin - Zubkov, Isael és Nguen fértek be. 

Bár a vendégek kétségtelenül több gólt szereztek az első játékrészben, mint a Ferencváros, a statisztikák legalábbis kiegyensúlyozott mérkőzésről tanúskodnak. A Fradi valamennyivel többet birtokolta a labdát, mint a Dinamo, az ukrán csapat viszont pontosabban célzott Dibusz kapujára. A házigazdák részéről viszont több a szabálytalanság, az első játékrészben a szlovák játékvezető három ferencvárosi játékosnak is sárga lapot adott. 

A kijeviek első góljukat egy kezezés után megítélt büntetőből szerezték, a lehetőséget Cihankov értékesítette. A vendégek második találatát Carlos de Pena szerezte, noha ez leginkább Lovrencsics Gergő szerencsétlen mentési kísérletének volt köszönhető. 

A második félidőre érezhetően összeszedettebben jött ki a Fradi, aminek meg is lett az eredménye: Tokmac az 59. percben meg is szerezte a házigazdák első találatát. A gól jó hatással volt a Ferencvárosra, jóval határozottabban játszottak a zöld-fehérek a második félidőben. Ezzel szemben az első játékrészben sportszerűbben játszó kijeviek egyre több szabálytalanságot követtek el, a 86. percben Szidorcsuk második sárgájával pedig emberelőnybe is került a Ferencváros. A házigazdák a rendes játékidő a legvégén, a 90. percben mentettek pontot Boli találatával, így a Fradi jelenleg 1 ponttal áll a Bajnokok Ligája G csoportjában. 

A csoport másik mérkőzésén: Juventus – Barcelona: 0:2.

A nyitóképen: Viktor Cihankov (b) és Marcel Heister. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. október 29. 08:20
Ha rajtam múlna, a focisták évi 500 000 000 forint fizetésig választhatnák az ekho-t.
iIonah
2020. október 29. 07:30
Gratulálunk a Fradikának. Lesz ez még jobb is.
Armageddon
2020. október 29. 06:27
Az Mfor számításai szerint az FTC csak a minisztériumoktól összesen 17,6 milliárd forint támogatást kapott 2019 ben, hogy mást ne mondjunk, a most éppen a magyar tudományon spórolni akaró Innovációs és Technológiai Minisztérium szerény 1,2 milliárd forinttal támogatta a sportklubot.
Armageddon
2020. október 29. 06:14
Ma győzött a Fradi-szív, holnaptól küzd a Fradi-tüdő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!