„Legszívesebben egy életre Magyarországon maradnék” – William Gallas a Mandinernek

2021. június 23. 18:17

Miközben minden magyar szurkoló nyilván a magyarok német válogatott elleni müncheni mérkőzésére koncentrál, addig ma este gigászi küzdelem várható a Puskás Arénában a jelenlegi világ- és Európa-bajnok között.  A korábbi 83-szoros francia válogatott védő, William Gallas, a Nemzetközi Teqballszövetség nagyköveteként érkezett Budapestre, meghívást kapott a Puskás Arénában rendezett magyar-francia mérkőzésre. A magyar meccs után és a francia-portugál előtt elmondta véleményét a Mandiner.hu sportrovatának az Eb-ről.

2021. június 23. 18:17
null

Bánfalvi Szabolcs interjúja a Mandiner Sporton.

Hogyan értékeli a magyar-francia találkozót?

A hazai szurkolók jelentették a tizenkettedik játékost a magyar válogatottnak, lenyűgöző, ahogy hajtották a gárdát – értékelt William Gallas, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó. – Ezáltal a magyar labdarúgók szívvel-lélekkel játszottak a hazájukért, küzdöttek, futottak mindenhova, hiszen ismerik a kvalitásukat, tudják, hogy a franciák jobbak, mint ők. Csak szívvel lehet felvenni a versenyt egy olyan csapat ellen, mint a francia válogatott. Ha futballistaként fáradt vagy, szükséged van a szurkolók támogatására, s a magyar drukkerek kiválóan reagáltak mindig a megfelelő időben. Mit mondhatnék, elismerésem a magyar válogatottnak és a szurkolóknak. A francia válogatott pedig nem tett eleget sajnos, jobban kellet volna teljesítenie. Csalódott vagyok az eredmény és a játék miatt.

Mi lehet az oka a franciák gyengébb teljesítményének?

Igaz, hogy legyőztük Németországot, de az más történet. A magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi remek taktikát dolgozott ki, mélyen védekezett a magyar együttes, így Kylian Mbappénak nem adódott területe, nem lehetett mélységi passzokkal indítani, emiatt nehéz helyzetbe kerültünk, így nem jött ki a különbség, amit Kylian tud hozni egy meccsen. Ő, Karim Benzema és Antoine Griezmann álom támadósor, azonban sajnos csak utóbbi talált a kapuba. Hiányoznak a gólok, mindössze egyet szereztek eddig, hiszen a németek ellen egy öngóllal nyertek.

Magyar és francia játékosok a Magyarország-Franciaország mérkőzésen<br>Fotó: MTI/Illyés Tibor
Magyar és francia játékosok a Magyarország-Franciaország mérkőzésen
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Meglepte a magyarok játéka?

Igen, meglepett a magyar együttes intenzitása, agresszivitása. Szívvel és szenvedéllyel játszott, sokat segített a telt házas hazai stadion, a lenyűgöző szurkolók hajtották a csapatot. Az Angliában játszott mérkőzéseimre emlékeztetett a hangulat, rengeteget számít, amikor játék közben hallod a közönség buzdítását.

Mit vár a francia-portugál mérkőzéstől?

Hatalmas rangadó lesz, amit a Puskás Arénában nézek meg, a világbajnok és az Európa-bajnok méri össze erejét. Ráadásul revansot szeretnénk venni az elvesztett 2016-os Eb-döntő miatt, s be szeretnénk bizonyítani, hogy az egy hiba volt. Ám az eredményeket tekintve, kiegyenlített a csoport. Mi megvertük egy öngóllal a németeket, akik négy gólt – ebből kettő öngól – szereztek a portugálok ellen, ők 3-0-ra legyőzték a magyarokat, akik döntetlent értek el a franciák ellen.

Milyennek találja Budapestet az Eb alatt?

A koronavírus-járvány miatt sokáig bezárva éltünk otthon, emellett nagyon szomorú szurkolók nélkül futballozni egy stadionban. Végre úgy érezzük, hogy újra normális életet élhetünk. Nagyszerű a hangulata Budapestnek, teljesen más, mint a többi európai városban, itt telt házas a Puskás Aréna, az embereket boldoggá teszi, hogy kimehetnek a stadionba, kikapcsolódhatnak, eljárhatnak szórakozni a városban.

Nyitóképen: A magyar válogatott a Magyarország - Ciprus barátságos labdarúgó mérkőzés előtt Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 4-én.<br>Fotó: MTI/Kovács Tamás
Nyitóképen: A magyar válogatott a Magyarország - Ciprus barátságos labdarúgó mérkőzés előtt Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 4-én.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az Eb-n minden francia meccsre elmegy?

Nem tudok sajnos. A magyar-francia meccsre a Nemzetközi Teqballszövetség nagyköveteként meghívást kaptam Christian Karembeu-vel egyetemben, kötelességemnek éreztem eljönni. Amikor a magyarok gólt szereztek, nekünk, mint két franciának, el kellett fogadnunk, hogy vezet a magyar válogatott, reméltük, hogy ki tudunk egyenlíteni. A magyar barátainkkal mindig megmarad a baráti viszony, a meccs előtt barátok, a találkozó alatt ellenfelek voltunk, majd a mérkőzés végén mindannyian elégedettek lehettünk. Persze a magyarok jobban örülhettek a döntetlennek, mivel mi előzetesen győzelmet vártunk a franciáktól.

Kik az Eb aranyesélyesei?

A nagy esélyesek a világbajnok franciák, mellette a címvédő portugálok és a vb bronzérmes belgák is favoritnak számítanak. Utóbbiak kiváló csapatot alkotnak, félek, hogy összekerülünk velük, ha így lesz, akkor nehéz meccsre számítok, attól tartok, revansot vehetnek ellenünk, s képesek nyerni Franciaország ellen. Viszont papíron a franciák az elsőszámú esélyesek. Mások szerint meglepetést okozhat Olaszország, de szerintem hiányzik valami a játékából. Igaz, hogy hosszú a veretlenségi sorozata, de ha egy nagy csapattal, mint Belgium, kell majd összemérnie az erejét, akkor nehézségekbe fog ütközni. Míg az angolokat mindig esélyesnek tartják, azonban a nagy tornákon nem teljesítenek olyan jól, hogy eljussanak a végéig, s szerintem ezúttal sem hozzák el a kupát. A 2004-es Európa-bajnokságon is nagyszerű volt az angol válogatott, amelynek ismertem az összes játékosát, mivel akkoriban Angliában légióskodtam, játszottam az angolok elleni csoportmeccsünkön, 1-0-ra vezettek, végül 2-1-re nyertünk.

Meddig marad Budapesten?

Legszívesebben egy életre. Itt maradok, és nem mozdulok innen sehova.

 

 

Nyitókép: William Gallas, az angol Tottenham Hotspur (j) és Lisandro Lopez, a francia Olympique Lyon játékosa a labdarúgó Európa Ligában a tizenhat közé jutásért játszott visszavágó mérkőzésen a lyoni Gerland Stadionban 2013. február 21-én. Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2021. augusztus 25. 13:41
Érthető az "egy életre" itt maradás érzés! A hazája elveszett, ott már nincs visszaút.
Armageddon
2021. július 28. 22:52
Hamar megtapasztalná, hogy itt hangosan és érthetően fejezik ki a "véleményüket" a zemberek. Különösen a focipályák környékén.
fonak
2021. június 26. 21:14
Egy néger a fasisztoid Magyarországon akarna maradni. Nohát.
fraktoaster
2021. június 26. 19:22
Mivel - európai szinten is - magasszintű nálunk a szólás- és véleményszabadság, ez csak természetes. Mindenki hangosan kimondhatja a véleményét nálunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!