Merkely: Eriksen nem térhet vissza az Európa-bajnokság küzdelmeibe

2021. június 14. 06:53

Merkely Béla Professzor szerint a teljes kivizsgálásig, így az Eb ideje alatt vélhetően nem térhet vissza Eriksen a dán csapatba.

2021. június 14. 06:53
null
Csisztu Zsuzsa

Exkluzív interjút adott a labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos budapesti szurkolói zónájának sajtóközpontjában Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, kardiológus sportorvos, aki más események mellett a 2017-es budapesti FINA vizes világbajnokság egészségügyi főigazgatójaként is alaposan megismerte a nemzetközi sportesemények protokolljait hasonló esetekben, mint ami a dán Christian Eriksennel történt a labdarúgó Európa-bajnokság harmadik mérkőzésén.

Nem történt újabb tragédia a futballpályán.<br>Fotó: Friedemann Vogel / AFP / POOL
Nem történt újabb tragédia a futballpályán.
Fotó: Friedemann Vogel / AFP / POOL
Merkely Béla professzor a tévéközvetítés során, élőben látta az esetet, amely a dán Christian Eriksennel történt és megerősítette, hogy a látottak alapján – de a pontos részletek jelenlegi ismerete nélkül – hirtelen szívhalálnak tűnő eset rajzolódott ki abból, ahogy a csapattársak és az orvosok eljártak. Komoly kardiológia kivizsgálás lesz valószínűleg a következő lépés és ebből ő arra következtet, hogy Eriksennek nem lesz már lehetősége visszaállni a dán csapatba az Eb hátralévő idejére, de amennyiben kiderül, hogy esetleg elhárítható kardiológiai ok áll a háttérben, még az sem kizárt, hogy a kitűnő dán válogatott később visszatérhet a labdarúgás világába.

Fotó: Jonathan NACKSTRAND / AFP / POOL
Fotó: Jonathan NACKSTRAND / AFP / POOL

Hogy mit gondol Merkely professzor arról, hogy a történtek után mégis lejátszották a teljes mérkőzést, és véleménye szerint mi lehetett volna a fair eljárás, s a megfelelő empátiával meghozott döntés a mérkőzés sorsát és a dán csapat esélyeit illetően? Nézze meg videónkat az exkluzív válaszért és a teljes interjúért!

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
998877
2021. augusztus 01. 04:41
Merkely nem azt mondta, hogy nem térhet vissza, hanem azt, hogy VÉLHETŐEN. De ennek sincs hírértéke, mert mindenki számára egyértelmű, csak Csisztu Zsuzsának nem.
998877
2021. augusztus 01. 04:41
Na ja, esti jogi egyetem. Annyit is ér. Ettől Csisztu nem lesz rokonszenves. Buta, bakizós, magamutogató némber. És volt ATVs!
998877
2021. augusztus 01. 04:41
Manapság az orvosok neve mellé sem írják ki a DR-t. Sőt, Európában nem is jár DR titulusz a jogi végzettséghez. Bugyuta sportújságíróknak meg végképp.
fraktoaster
2021. augusztus 01. 04:41
Mi ellen nem nyújtott vêdelmet? Ágybaszarás ellen? Ezek szerint te is kínait kaptál. XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!