Pénteken nyit az UEFA EURO 2020 hivatalos szurkolói zóna a Városligetben – a belépés és minden program ingyenes

2021. június 11. 10:01

Pénteken nyit a Városligeti Műjégpálya területén a szintén a mai nappal rajtoló UEFA EURO 2020 labdarúgó Európa-bajnokság városi aktivitásaihoz tartozó hivatalos budapesti szurkolói zóna, amely az egész kontinensviadal ideje alatt – ideértve a szünnapokat is - nyitva lesz és minden egyes napon az utolsó mérkőzés után még egy teljes órán át nyitott kapukkal várja a szurkolókat.

2021. június 11. 10:01
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Nagyon gyors és nagyon fájdalmas felismerések érték a sportvilágot a koronavírus járvány idején elrendelt zárt kapus mérkőzések és nézők nélküli sportesemények idején. Megértettük és el is fogadtuk, hogy a nemzetközi versenyrendszer, a bajnoki sorozatok, a kupaszezon, vagy akár a kvalifikációs selejtezők ébrentartása érdekében lehet és kell is versenyeket rendezni nézők és szurkolók nélkül. Megtanultuk és tapasztaltuk – a mindennapos PCR-tesztek árnyékában –, hogy milyen is egy nemzetközi viadal, amit buborékban rendeznek. 

Legalább annyira hiányoztak a sportolóknak a nézők a lelátókról, mint amennyire a szurkolóknak a közösségi élmény a helyszínen, a többi szurkolóval együtt. Mint a hófehérre zsibbadt ujjak, amikor újra visszatalál beléjük a vér. Úgy kezd el újjáéledni a magyar főváros sportélete és ebben oroszlánrésze lesz a június 11-én rajtoló UEFA EURO 2020 labdarúgó Európa-bajnokság négy hazai rendezésű mérkőzésének a Puskás Arénában.

Fotó: ODPictures Art Studio
Fotó: ODPictures Art Studio

Egyedül Budapesten rendeznek teltházas összecsapásokat, viszont hivatalos szurkolói zóna több rendező városban is létesül, Londonban például a Trafalgar téren, Rómában pedig az ikonikus Via dei Fori Imperiali területén élvezhetik az Eb hangulatot a meccsek alatt, előtt és után mindazok, akik végre felszabadult közösségi élményekre vágynak.

focimániákusokat és mindazokat, akik egyszerűen csak egy kis városligeti piknikhangulatra vágynak, jó zene, sportos aktivitások, barátok és ismerősök, hazai vagy akár külföldi drukkerek társaságában.

Fotó: ODPictures Art Studio
Fotó: ODPictures Art Studio

Ételek és italok nyitástól zárásig várják az idelátogatókat, és egészen biztosan

Puskás Aréna hivatalos Facebook oldalán minden nap frissülő tartalommal várják a rendezők azokat, akik pontos képet szeretnének kapni arról, kik lesznek a vendégek, milyen program, vagy épp milyen celebritások érkeznek a szurkolói zónába az adott napon. Pénteken délután a megnyitón a 95-szörös válogatott Juhász Roland lesz a színpadi vendég és Lotfi Begi dj zenél majd.

 

Nyitókép: ODPictures Art Studio

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. június 29. 01:33
Kívánom, hogy legyen minden nap teltház! Azt viszont mégjobban kívánom, hogy magyar meccsek után újra leálljon a villamosforgalom pesten! Verjünk 3-at a portugáloknak kedden! Újra látni akarom Cé Ronaldót toporzékolni! Hajrá magyarok!
manitowoc
2021. június 29. 01:33
metéltgitár elvtárs, nagyon csúnya dolog magától, hogy elfelejtette, hova tervezte Tarlós István ennek EB-nek a szurkolói zónáját. A Nemzeti Sport 2019.02.09-i cikke már címében is közölte: "Szurkolói zóna a Hősök terén". A cikkben pedig Tarlós István: "A fővárosnak is speciális feladatai vannak az Eb egyik házigazdájaként. A stadionon kívüli, és ugyancsak drukkerek tízezreit vonzó úgynevezett „fan zone” kialakítása is a mi feladatunk, és (figyelsz, metéltgitár elvtárs?) ezúton jelenthetem be, hogy a budapesti szurkolói zóna helyszíne és környezete különleges lesz, hiszen A HŐSÖK TERÉN ALAKÍTJUK KI." https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/szurkoloi-zona-a-hosok-teren-2683003 És mivel a véleményemre kíváncsi, metéltgitár elvtárs, szerintem a Hősök tere alkalmas helyszín lett volna. De vajon miért nem volt jó GulyiGeriéknek? Mellesleg pedig maga ne beszéljen mellé, hiszen itt a szurkolói zónáról van szó, nem pedig hajókról.
manitowoc
2021. június 29. 01:33
A 19:07-es beírásom neked is válaszol.
manitowoc
2021. június 29. 01:33
Jó, ELŐBB tisztázzuk a te kérdéseidet: - Igen. - Viszik. Remélhetőleg jót. - Igen. - Azok. MOST tisztázzuk az én kérdéseimet: - A Városligeti tó medre az egyetlen alkalmas budapesti hely szurkolói zónának? - GulyiGeriéknek miért nem felelt meg a Hősök tere? (Ld. a Tarlós-interjút a 19:07-es beírásomban) - GulyiGeriéknek miért nem felelt meg a Szabadság tér (2018-as VB szurkolói zóna): https://pestisracok.hu/iden-sem-marad-oriasi-szurkoloi-zona-nelkul-a-fovaros-a-futball-vb-alatt/ az Erzsébet tér (2016-os EB szurkolói zóna): https://demokrata.hu/magyarorszag/euro-2016-orszagszerte-tizezrek-szurkolnak-egyutt-a-magyar-valogatottnak-89850/ - Miért kell újabb kiadással terhelni a Liget projekt amúgy is iszonyú költségeit? Hogy tudd: Városligeti tó medrét már a 2017-es vizes VB után is a Garten Studio-nak fizetett plusz költségen kellett rendbe hozatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!