A Fradi leállt, de tovább mehet

2021. július 20. 23:20

A Bajnokok Ligája második selejtező körében a magyar bajnok magabiztos győzelmet aratott, de…

2021. július 20. 23:20
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Már csak azért is kedvező előjelekkel várta a Ferencváros a Zalgiris elleni mérkőzést, mert a legrangosabb kupasorozat selejtezői során az utolsó 15 találkozó közül csupán egyet, a két évvel ezelőtti, Dinamo Zagreb elleni meccset (4-0) vesztette el.

A 10. percben már villant is a Fradi: Blazic előre ívelése után a Prsitina elleni visszavágón mesterhármast elérő Myrto Uzuni ezúttal a felső kapufát találta telibe.  

A félidő felénél jegyezhettük fel a következő hazai lehetőséget: Ryan Mmaee lendületes kontrája után Olekszandr Zubkov elé tálalt, de a Fradi Eb-t is megjárt, de már az első mérkőzésen, Hollandia ellen megsérülő támadó középpályás lövését könnyedén fogta Gertmonas.

Két perc múlva azonban már hullámzott a Groupama Aréna

újra a nyáron igazolt Mmaee fivér villant: a félpályánál remekül fordult le a védőjéről, majd remekül tálalt Uzuni elé, és a tavalyi esztendőben Albániában az Év férfi sportolójának megválasztott támadó ott folytatta, ahol egy héttel ezelőtt abbahagyta: gólt szerzett!

Ezt követően is a Fradi maradt fölényben, az előre húzódó Civic fejesét például csak nagy bravúrral tudta szögletre tornázni a litván kapus, de hogy már a szünetre megnyugodjanak a kedélyek, arról a 15. BL-selejtező meccsén immár a kilencedik gólját szerző Tokmac gondoskodott: a kenyai-norvég támadó Haratyin önfeláldozó labdaszerzése után egy tökéletesen kivitelezett lövéssel volt eredményes. Immár 2-0!

Az első félidő alapján joggal hihette azt a ferencvárosi érzelmű közönség, hogy a második játékrészben tovább folytatódik a „könnyed lányregény”: a Zalgiris nem sok veszélyt jelent majd Dibusz kapujára, a kedvencek pedig tovább rugdossák a gólokat.

Nos, nem teljesen így történt.

A vendégek ugyan továbbra sem sok veszélyt jelentettek Dibusz Dénes kapujára, de a Fradi is - kissé érthetetlenül leállt – s bár ekkor is alakítottak ki helyzeteket a zöld-fehér játékosok, kívülről úgy tűnt: a vendégek azért voltak elégedettek a 0-2-vel, hiszen nem szaladtak bele egy súlyos vereségbe, míg a Fradi –játékosok számára a 2-0 jó alapot jelentett a továbbjutásra.

A 88. percben azonban a Zalgiris szerb védője, Nemanja Ljubiszavljevics úgy gondolta, nem csak képletesen, valóban „belenyúl” a mérkőzésbe, hiszen egy teljesen ártalmatlan, jobb oldali beadásba a 16-oson belül belekapott – a csereként beálló és láthatóan bizonyítani akaró Franck Boli legnagyobb bosszúságára,

aki dühében földhöz is vágta a labdát.

Pedig a derék támadó ekkor még nem is tudta, hogy Uzuni kihagyja a jogos büntetőt, ezzel kissé nyitva hagyva még a továbbjutás kérdését az egy hét múlva sorra kerülő visszavágóra…

De azért nagyon meglepődnénk, ha a BL harmadik selejtezőkörében nem a Ferencváros és a cseh Slavia Praha csapna össze – immár a Play off-körbe jutásért…

A lefújást követően az FTC vezetőedzője, Peter Ströger sem titkolta csalódottságát.

Van bennem hiányérzet, hiszen néhány szituációban nem koncentráltunk eléggé

, és most nem csak a kihagyott büntetőre, hanem számos ígéretes helyzetre gondolok. Örömteli, hogy jó pár helyzetet kialakítottunk, de pár gól azért bennünk maradt. Az egyik legfontosabb azonban, hogy hátul végig stabilak maradtunk, és egyre jobb a védelmünk. Ezzel a kétgólos előnnyel még nem sikerült végérvényesen lezárnunk a párharcot, de mi vagyunk a jobb csapat, és ennek szellemében kell majd idegenben is játszanunk”.   

Nyitó kép, fotó: Koszticsák Szilárd/MTI 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
998877
2021. augusztus 06. 02:29
A cikk minden szavával egyetértek. Jó elemzés.
Tiszafa
2021. július 22. 16:13
Nem tetszik? Nekem se. De ma ez van. Nézd csak meg alaposabban az albán, oh bocsánat, akarom mondani a svájci válogatottat.
Láncfűrészes Attasé
2021. július 22. 04:14
Migráns-csapat, magyar adópénzből. Nem kell bele pénz. Nyolc csatárból egy magyar, az is csak mutatóba. Korábban meg a csatársor állt direkt, teljesen black lájvszból ennél az internacionalista, globalista, multikulti csapatnál.
ellenforradalmár
2021. július 21. 23:07
X
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!