Márton Anna a nyolc közé jutott női kardban!

2021. július 26. 07:21

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes kardvívónk a dél-koreai Csoj Szu Jont verte meg a nyolcaddöntőben.

2021. július 26. 07:21
null

Térdsérülés ide vagy oda, Márton Anna újabb győzelmet aratott a női kardozók egyéni versenyében a tokiói olimpián. A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes kardvívó a dél-koreai Csoj Szu Jont verte meg a nyolcaddöntőben. 

Összefoglaló

Márton két egymást követő tussal kezdett, a dél-koreai pedig rögvest fegyvercserét kért. A jó kezdés mellett biztató jelnek tűnt, hogy Márton eközben bicegés közben járt-kelt a pást baloldalában. A fegyvercsere után is a vb- és Eb-bronzos magyar irányított, rendkívül agresszíven támadta a dél-koreait, aki egy-egy védés és visszaszúrásból tudott tust szerezni ebben a periódusban (4:1).

A következő periódus viszont Csoj Szu Joné lett, aki három egymást követő találattal egalizált. Kiegyenlítődött a küzdelem, előbb Márton adott két tust, majd a dél-koreai adott kettőt (6:6). Az egyperces szünethez a 30 esztendős Csoj 8:7-es vezetésével érkeztünk – az ázsiai vívó az asszóban először került előnybe.

Márton tussal kezdett a szünet után, majd jött egy újabb elsőre neki megítélt találat, amit aztán a videó alapján módosított a vezetőbíró (8:9). De a BVSC vívója nem zökkent ki, fordított, sőt, zsinórban három találatot adott (11:9). Innentől hol két, hol egy tussal vezetett a magyar egészen 14:12-ig. Majd remek védekezés után visszavágva le is zárta az asszót és ezzel kivívta a nyolc közé kerülést! (15:12)

Következő lépcső

A negyeddöntőben a vívónap egyik meglepetésembere, az előzetesen a 35. helyen rangsorolt üzbég, Zaynab Dayibekova vár majd rá. Az asszót 8 óra 25 percre írták ki. 

Hajrá Anna!

(Nemzeti Sport)

Kép forrása: MTI/Illyés Tibor

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2021. július 26. 08:20
Hajrá Anna! Drukkolunk! Nem vagy egyedül:-)
Búvár Kund
2021. július 26. 08:11
Hajrá Anna! Lepd meg magad és az országot egy aranyéremmel névnapod alkalmából! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!