Szilágyi Áron triplázhat Tokióban?

2021. július 24. 06:59

Szilágyi Áron történelmi győzelemre készül Tokióban: kardvívásban eddig senki nem nyert még három egyéni olimpiai bajnoki címet.

2021. július 24. 06:59
null
Csisztu Zsuzsa

Szilágyi Áron ezért dolgozott Rió óta, és jó úton halad eddig, hiszen győzelemmel kezdte a napot a venezuelai José Quintero ellen a legjobb 32 között.  

Magabiztos, nyolctusos sikere ígéretes rajt a tokiói olimpia férfi egyéni kardvívóversenyében,

ezzel a három magyar induló közül egyedüliként, de bejutott a legjobb tizenhat közé, ahol az iráni Mojtaba Abedinivel találkozott, és itt is címvédőhöz méltó vívást mutatott,  15-7-re legyőzte az iráni ellenfelét.  A negyeddöntőben ismét egy iráni, a Szatmári Andrást és Max Hartungot kiejtő Ali Pakdaman lesz az ellenfele. 

Tovább folytatja a menetelést Szilágyi Áron, már elődöntős.

Eddigi legfölényesebb sikerét elérve 15:6-ra nyert az iráni Ali Pakdaman ellen, ezzel bejutott a legjobb négy közé a tokiói olimpia férfi kard egyéni versenyében, egyúttal nemes bosszút állt a legjobb 32 között Pakdaman által búcsúzott Szatmári Andrásért.

A korábban vele készült exkluzív interjúban Szilágyi Áron arról is beszélt, amikor még nem sejthettük a körülményeket, hogy nem lesz rá hatással, hogy lesznek-e nézők vagy sem a lelátókon Tokióban, mert a páston amúgy is mindent kizár a külső környezetből és csak az ellenfelére koncentrál.

A képen Szilágyi Áron a Csisztu Sport Cast felvételén. Fotó: Lékó Tamás/CSC
A képen Szilágyi Áron a Csisztu Sport Cast felvételén. Fotó: Lékó Tamás/CSC

Szilágyi Áron a világ legeredményesebb aktív kardozója a szó legnemesebb értelmében igazi példakép, korunk igazi véleményvezére, aki olyan aurát teremt maga körül, amely minden fiatal számára ösztönző erővel bír. A közelmúltban bemutatott, Muhi András Pires által forgatott és vele készült dokumentumfilm, az Egy Mindenkiért is érdekes, sosem látott arcát mutatja meg Áronnak, ami ráerősít a Csisztu Sport Castban tetten érhető elemekre:

Áron mindig érték alapon dönt és választ.

Az interjúban fontos deklarációt tesz a közösségi médiában megjelenő minőségi üzenetek mellett és határozottan elutasítja a trash tartalomgyártást. Nem bánja, ha címlapon szerepel, de a családja vagy felesége ne szerepeljen ott. Hatalmas megtiszteltetés, hogy korunk egyik legkarizmatikusabb magyar sportolójával készíthettem interjút a műsoromban. 

Kattintson a videóért, amiből az is kiderül, miért nem szeretné Áron, ha elnök úrnak szólítanák. 

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda.
2021. augusztus 09. 04:24
Emlékezetes Csisztu Zsuzsa bakik. "Az olimpizmus hazatért. " (olimpai megnyitó) "Az olimpiai zászló felkerült a megfelelő helyre, a zászlórúd tetejére. " (olimpiai megnyitó) "Ez a futó, aki most az olimpiai lánggal fut, nem a szülőföldjén látta meg a napvilágot, oda csak 21 évesen települt vissza. (Gallis, külföldön született görög kosárlabdázóról a megnyitón)" "Garcia ma nem szerepel, mert fájlalja a csuklóját. 10 perc múlva: Ja, nem is a csuklóját fájlalja, hanem a bokáját, és nem is Garcianak hívják, hanem Gonzalesnek" " ki más, mint a mai magyar torna legnagyobb alakja, Svetlana Khorkina.." (torna)
BossN
2021. július 30. 00:23
Csisztu egy vicc. Felhízlalt, kipukkadómellű, buta bulvárceleb.
BossN
2021. július 30. 00:23
Szilágyi Áronnak hatalmas gratula. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 28. 12:59
Mi történt Csisztu arcával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!