William Gallas a ZTE szakmai stábjában

2021. július 28. 16:16

A 43 éves egykori világklasszis fő feladata az utánpótlásban szereplő hátvédek egyéni képzése lesz.

2021. július 28. 16:16
null

A játékosként világbajnoki ezüstérmes, kétszeres angol bajnok William Gallas a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszeg szakmai stábjában folytatja pályafutását.

A ZTE FC honlapjának szerdai híradása szerint a jó néhány éve Magyarországon élő, 43 éves Gallas fő feladata az utánpótlásban szereplő hátvédek egyéni képzése lesz az U12-es korosztálytól az U17-ig. Emellett nagy segítséget jelenthet a klubnak a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében is.    

„Szeretnénk Zalaegerszegen megvalósítani azt a szintű képzést, ami segít a fiataloknak, hogy eljussanak az NB I-es vagy akár magasabb szintekre. Erre a programra tudtuk megnyerni William Gallast, az egykori világklasszist” – mondta Végh Gábor klubelnök. Hozzátette, a francia tréner a felnőtt csapat védőivel is konzultál majd, de főként azokra a fiatalokra fog koncentrálni, akikben látja a fejlődési lehetőséget.   

„Célunk, hogy erre a hiánypótló feladatra hangsúlyt fektessünk, egyedülálló módon a hazai futballéletben” 

– nyilatkozta Végh. Gallas 84 alkalommal szerepelt a francia válogatottban, amellyel 2003-ban Konföderációs Kupát, 2006-ban világbajnoki ezüstérmet nyert. London három ikonikus klubjában, a Chelsea-ben, az Arsenalban és a Tottenham Hotspurnél is játszott, a bajnokságot kétszer, a Ligakupát és a szuperkupát egyszer-egyszer nyerte meg.

(MTI)

Kép forrása: Facebook

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2021. augusztus 01. 07:54
Durva.Világklasszis volt.Remélem a reklámértéken túl is lesz eredménye.
tolan
2021. július 28. 21:56
Gallas jó néhány éve itt lakik Magyarországon? S csak most találtunk rá? Jobb későn, mint soha! Ez lehet az egyetlen útja annak, hogy kilábaljunk a futballt körül lengő korrupcióból! A válogatottnak és a Fradinak talán sikerült... Most a többieken a sor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!