Ezúttal az angoloknak jött össze a 6-3-as diadal – BL-összefoglaló

2021. szeptember 16. 12:24

A Manchester City és az Ajax gálázott, a Sheriff kivégezte a Sahtart, a PSG pontokat hullajtott Bruges-ben. A BL második napjának összefoglalója.

2021. szeptember 16. 12:24
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Kezdjük a három magyar játékost felvonultató RB Leipzig manchesteri fellépésével, amely már azért sem ígért túlságosan sok jót Gulácsiéknak, mert Sep Guardiola (aki kissé érthetetlen módon egy kanadai melegítőben ült a City kispadján…) Bundesliga-csapatok elleni BL-mérlege: 8 mérkőzés, 8 győzelem! Nos, a lipcseiek ellen sem szakadt meg a sorozat, akik

már az első félidőben összeszerencsétlenkedtek három gólt,

elég, ha csak Mukiele érthetetlen fejes-öngóljára (megjegyzendő: a francia ebben a szezonban már Mainzban is összehozott egy kísértetiesen hasonló találatot, és még hol az idény vége?) vagy éppen Lukas Klostermann büntetőt érő kezezésére gondolunk. Az első manchesteri gól szerzőjéről pedig csupán annyit: a holland középhátvédnek, Nathan Akénak minden bizonnyal Ruud Gullit a példaképe, hiszen kísértetiesen hasonlít rá. A lipcseiek másik franciája, Christopher Nkunku hiába próbálta tartani a lépést a Cityvel, de még a mesterhármasa is kevés volt ahhoz, hogy elkerüljék a 6-3-as, súlyos vereséget. Jesse Marsch vezetőedzőnek muszáj összerántani a védelmet, hiszen a Gulácsival és Willi Orbánnal felálló hátsó alakzat az elmúlt két tétmérkőzésen tíz (!) gólt kapott.

A csoport másik találkozóján született a játéknap egyik legnagyobb meglepetése, hiszen

az álomcsatársorral (Messi, Mbappé, Neymar) felálló párizsiak

csupán 1-1-es döntetlent tudtak kiharcolni a roppant lelkes FC Bruges otthonában. Ráadásul a gólpasszt adó Mbappé a második félidő elején megsérült, de Icardi is képtelen volt bevenni az egykoron a Liverpoolban védő Simon Mignolet kapuját, akinek a Mersey partján bizonyos Bogdán Ádám volt a fő vetélytársa.

A büntető még kimaradt... Fotó: Rui Vieira MTI/AP
A büntető még kimaradt... Fotó: Rui Vieira MTI/AP

A B-csoport rangadója a Liverpool – AC Milan mérkőzés volt, a párosítás rangját jelzi: eddig csak kétszer találkoztak a BL-ben, de az mindannyiszor a legrangosabb kupa fináléja volt. A találkozó első felében Mohamed Szalah volt a főszereplő: előbb kihagyhatatlan helyzetbe hozta Alexander-Arnoldot (1-0) majd a Liverpoolban

tizenkilenc eredményes tizenegyes után kihagyta a huszadikat,

ráadásul az ismétlést is bravúrosan védte a francia Maignan. Ezt követően a Milan játékmesterére, Ante Rebicre irányult a reflektorfény: a horvát előbb egy látványos támadás után lőtt gólt, majd főszerepet vállalt a vezető gól megszerzésében is.  A második játékrészben Szalah megrázta magát, egyenlített, majd Henderson kapásgóljával végül is nem borult a papírforma Liverpoolban.

A csoport másik találkozóján az Atlético Madrid csupán 0-0-t ért el az FC Portóval szemben.

A C-csoportban a Besiktas játékosai nem bírtak a Dortmund két fiataljával. Az első gólt szerző Jude Bellingham még csupán júniusban múlt 18 éves, de már második BL-találatát szerezte (az elsőt a Manchester Citynek lőtte a tavalyi negyeddöntőben), a norvég szupertini,

a 21 éves és 56 napos Erling Haaland kicsit előrébb tart: Isztambulban már a huszonegyedik Bajnokok Ligája-találat fűződik a nevéhez, s ehhez mindössze 17 találkozóra volt szüksége.

A másik találkozón az Ajax –kisebb meglepetésre – idegenben is simán lemosta a Sportingot (5-1), a főszereplő a négy gólt szerző, elefántcsontparti Sébastian Haller volt, aki nem csak az első mesternégyest szerző Ajax-játékos lett a BL történetében, hanem a második leggyorsabb gólt (67 másodperc kellett az első lisszaboni találatához) is szerezte; a csúcsot egyébként a Bayern München korábbi holland támadója, ooy Makaay tartja, aki mindössze 10,1 másodperc alatt talált a Real Madrid kapujába – még 2007-ben.

A D-csoport rangadója az Internazionale – Real Madrid találkozó volt, amely ugyan sokáig 0-0-ra állt, de igazán közönségszórakoztató meccs volt, hiszen 30 kapura lövést láthatott a közel 38 ezer néző. A találkozót végül a 20 éves brazil Rodrygo döntötte el a 89. percben, aki már nem először volt eredményes csereként beállva.

A másik mérkőzésen a Bajnokok Ligája abszolút újonca, a moldovai Sheriff Tiraspol az ukrán Sahtar Donyeck ellen debütált.

A meccs igazi nemzetközi kavalkádot hozott: a hazaiak tizenegy légióssal, míg a vendégek nyolc brazillal álltak föl,

igaz, a Sahtarnál legalább a kapus Pjatov és a belső védő, Matvijenko ukrán volt. Végül a Sheriff történelmi kivégzést hajtott végre: 2-0-ra győzött, és a egyből a D-csoport élére állt. Gyaníthatóan nem sokáig, ugyanis a következő fordulóban a Real Madrid vendégei lesznek a Bernabeu stadionban.     

Nyitókép: Lionel Messi - 150. BL-meccs, felemás siker Fotó: Stephanie Lecocq - MTI/EPA 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. szeptember 16. 21:04
"Erling Haaland kicsit előrébb tart", mint Szoboszlai, pedig a Salzburgban hasonló sztárok voltak.
brekker
2021. szeptember 16. 20:56
Blohin hol vagy?
brekker
2021. szeptember 16. 20:54
Fura csapat ez a Tiraspol. Dnyeszter Menti Köztársaság... A Sahtar Donyeck is fura csapat, Kijevben van otthon...
olajfa1
2021. szeptember 16. 18:59
Én Gulácsit figyeltem... az is pont olyan volt mint a válogatottban... Szerintem nagyon alacsony a színvonala...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!